Mladi: Aaron Krajačič novi predsednik Kluba študentov Lendava

Minulo soboto so v Klubu študentov Lendava potekale volitve, ki so prinesle številne novosti, od načina izvedbe samih volitev do novega vodstva. Volitve so potekale preko videokonferenčne aplikacije Zoom, na predsedniški stolček pa je sedel Aaron Krajačič, podpredsednica društva pa je postala Teja Preradović.
Klub študentov Lendava je nepolitično društvo, prostovoljno združenje fizičnih oseb, ki v okviru društva zadovoljuje potrebe študentov in dijakov na območju upravne enote Lendava. Svoje poslanstvo je uspešno opravljal že v preteklosti, močan dejavnik mladinske in natančneje študentske populacije pa predstavlja v domačem okolju tudi danes, saj pomembno prispeva k izobraževalnemu in družabnemu življenju. Njegov namen je ustvarjati pisano paleto aktivnosti in ugodnosti za svoje člane in zastopati njihova stališča.

Do sedaj je predsednik Kluba študentov Lendava bil Huso Jusić, ki je leta 2016 nasledil Attilo Ftičarja. Novi predsednik, ki bo naslednje dve leti vodil eno izmed najaktivnejših mladinskih društev na območju UE Lendava z nekaj več kot 110 člani je postal Aaron Krajačič, pri vestnem opravljanju dela jima bo pomagala tajnica Maja Kreslin, blagajnik je postal Peter Škrilec, članici upravnega odbora pa sta še Zala Kostric in Tjaša Kontrec. Nadzorni odbor po novem sestavljajo Gloria Gjuran, Adrijana Gal in Sara Horvat, disciplinsko razsodišče pa sestavljajo Iris Zver, Dominik Gal in Tia Gyurkač. Obenem so izvolili tudi novega svetnika Zveze ŠKIS in ŠOLS. To je postal Otto Močnek. “Vsem novoimenovanim članom vodstva KŠL iskreno čestitamo in želimo obilo volje, poguma ter energije za uspešno delovanje kluba v prihodnje,” so sporočili.

V zadnjih štirih letih je KŠL deloval v lokalnem in regijskem prostoru. “Posebej smo ponosni na izvedbo številnih dogodkov, ki so delovanje Kluba dvignili na visoko raven in mu omogočili prostor v lokalni skupnosti. Tako je KŠL organiziral številne dogodke na lokalni ravni, med drugimi Festival Vinarium, Študentski bogračfest, Summer in dö city, EtnoLend, dobrodelne koncerte, stand-up predstave, predstave za otroke, čistilne akcije, okrogle mize, Carnival, brucovanje, Martinovanje in še mnoge druge, ki so privabili veliko število obiskovalcev vseh starostnih skupin. Uspešno smo nadaljevali tradicijo promocije bograča in Bogračfesta tudi v širšem okolju. Tako smo izvedli Študentski bogračfest tudi v Mariboru in ga kasneje pripeljali še v Ljubljano. Obenem smo z infotočko študentske prehrane študentom iz UE Lendava omogočili, da si potrebno dokumentacijo za novo šolsko leto uredijo v lokalnem okolju,” je dejal sedaj že bivši predsednik, Huso Jusić.

“Izzive smo uspešno premagali”

“Čeprav smo se skozi štiri leta delovanja v trenutni sestavi borili z marsikaterimi izzivi, smo le-te uspešno premagali in se jim s skupnimi močmi zoperstavili. Ob tem bi se radi zahvalili vsem lokalnim organizacijam, zvezam, društvom in zavodom, ki so nam na kakršen koli način pomagali pri izvedbi dogodkov in z nami štiri leta uspešno in prijetno sodelovali. Prepričani smo, da se bo sodelovanje nadaljevalo tudi v prihodnje, ko bo Klub prevzela nova ekipa.

Največja zahvala pa gre celotni ekipi, vsakemu posamezniku, ki je svoj prosti čas namenjal organizaciji dogodkov Kluba študentov Lendava. V štirih letih delovanja smo se zabavali, prepirali, veselili in se veliko vsega novega naučili ter dokazali, da smo tudi mladi pomemben del lokalnega okolja, pomemben del družbenega življenja in večkrat zapostavljeni del skupnosti, ki s pravo voljo, željo in delom lahko stori veliko in seže zelo daleč.

Vsak konec je nov začetek, zato želimo novi ekipi in novemu vodstvu obilo pozitivne energije, volje in želje za ohranjanje vizije Kluba študentov Lendava in za delovanje v lokalni skupnosti,” zaključuje Jusić.

Huso Jusić