Mlada gasilca, člana PGD Črenšovci, rešila človeško življenje!

Gasilci so nedvomno ljudje, ki so vedno in vsakomur pripravljeni pomagati, bodisi v požarih, elementarnih ali drugih nesrečah. Niso redki niti primeri, ko pogumni gasilci in gasilke tvegajo še lastna življenja, ko je potrebno rešiti kakšno drugo življenje. PGD Črenšovci ima dva nova junaka, Lidijo Horvat in Aleksa Šerneka.
Gasilci so nedvomno ljudje, ki so vedno in vsakomur pripravljeni pomagati, bodisi v požarih, elementarnih ali drugih nesrečah. Niso redki niti primeri, ko pogumni gasilci in gasilke tvegajo še lastna življenja, ko je potrebno rešiti kakšno drugo življenje. In dogodek, ki se je pripetil konec prejšnjega tedna v Prekmurju, sicer ni bil tvegan za reševalca, a je dokaz novega hrabrega dejanja, v katerem sta osrednjo vlogo odigrala mlada gasilca Lidija Horvat in Aleks Šernek. Oba sta aktivna v PGD Črenšovci in ko sta se v petek, 24. maja po opravljenih obveznostih vračala iz Murske Sobote, sta v jarku ob kolesarski stezi na stari cesti Murska Sobota – Lendava, med Rakičanom in Lipovci zagledala človeka, ki naj bi doživel epileptični napad pri vožnji s kolesom.

Seveda sta nemudoma zaustavila vsak svoje vozilo, zavarovala kraj dogodka, začela z nudenjem prve pomoči in poklicala številko nujne medicinske pomoči 112. “S pravilni postopki, ki sta jih pridobila tudi na gasilskih izobraževanjih/usposabljanjih sta uspela ponesrečenca rešiti in ga nekako stabilizirat do prihoda reševalcev… V PGD Črenšovci smo ponosni na našo članico Lidijo in gasilca pripravnika Aleksa, ki sta dokazala gasilsko poslanstvo v praksi,” pravi Dušan Utroša predsednik PGD Črenšovci, ki dodaja, da njuno dejanje ne bo nikoli pozabljeno! Zato bo društvo za oba spisalo predlog za odlikovanje.

Res je, da sta Lidija in Aleks tokrat bila v pravem trenutku na pravem času in sta nemudoma pomagala, če pa ju ne bi bilo, ali če bi se mimo pripeljal kdo, ki mu je tudi za človeško življenje malo mar, bi se vse skupaj lahko končalo tragično.

Lidija Horvat in Aleks Šernek