Mitja Novinić pogodbo podaljšal še za tri leta

Vezni igralec Mitja Novinić, je zvestobo lendavski Nafti 1903 obljubil še vsaj za tri leta. Podpis pogodbe je z vodstvom lendavskega drugoligaša opravil pred nekaj dnevi, sam pa pravi, da je v domačem klubu zelo zadovoljen.
Mitja Novinič je pred nekaj dnevi podpisal triletno pogodbo z Nafto 1903. Gre torej za pogodbo za dlje časa, Novinić pa je ob tem vidno zadovoljen. “Sem zelo zadovoljen. Vesel sem, da smo se uspeli zmeniti za to novo pogodbo in vesel sem tudi, da ostajam pri lendavski Nafti 1903, saj gre nenazadnje za domači klub. Ko sem se vračal k Nafti 1903 sem imel močno željo, da vrnemo klub tja kamor spada, med nogometno elito,” je povedal Novinić.

27-letni vezist je mnenja, da bo prav s to pogodbo lahko uresničil zgoraj omenjeno željo. “Tudi igralci se med seboj odlično razumemo, klima v slačilnici je odlična,” kar lahko vsekakor največ pripomore k uresničevanju ciljev, ki si jih je zadal nogometni klub. “Da se dobro razumemo, je po mojem mnenju pokazala že prva tekma. Kljub temu, da igra ni bila ravno najboljša, pa smo zmagali kot prava ekipa in videti je bilo moč, da so se novinci dobro vklopili,” še pove Novinić.

Je pa 27-letnik pokomentiral tudi minulo sezono: “Prejšnja sezona je sedaj že za nami, ampak sem mnenja, da je bila dobra. Iz slednje smo se veliko naučili in mnenja sem, da nam bo to pridobljeno znanje v trenutni sezoni zelo koristilo. Vemo na kaj moramo biti previdni, vemo kje moramo biti previdni in sedaj lahko skušamo popraviti tisto, kar nam morda ni šlo najbolje od rok. Na sezono, ki je pred nami, smo pripravljeni.”

Kot pravi Novinić, je v njegovih očeh Nafta 1903 vsekakor favorit. “Nekako tako smo tudi šli v igro , cilji so na začetku bili jasno postavljeni. Jasno je, da je poleg še nekaj ekip in kot so že v upravi omenili, od vloge favorita ne bežimo. Sigurno bodo nekatere tekme morda težje kot lansko sezono ampak mi se ne bomo ustrašili, saj smo dobro pripravljeni.”

V nogometnem klubu pod lendavskimi griči se sedaj skupno za zadani cilj poleg Novinića borijo tudi Vedran Vinko, Patrik Vöröš in Arpad Vaš. Vsi so otroci Nafte 1903 in tvorijo pomemben steber ekipe. “Vsekakor je venomer lepo, da doma vzgojeni igralci pripomorejo k uspehom nogometnega kluba in da potem kasneje igrajo skupaj v članski ekipi. Seveda se kot domači počutijo tudi tisti, ki niso od tukaj ampak pri klubu igrajo že dlje časa. Kot sem že prej omenil, so se ti novinci tudi dobro vklopili in mislim da smo sedaj zelo dobra ekipa.”

27-letnika trenutno ne pestijo nobene poškodbe. “Zaenkrat je vse v najlepšem redu in upam, da bo tako tudi ostalo.” Kot trener bo slednji pomagal tudi v mladinskem pogonu. “Z Vinkom sva pomagala tudi v prejšnji sezoni in tako bo najbrž še naprej.”