Miss turizma 2022 je Inja Lebar, občanka Občine Turnišče

Nova slovenska mis turizma je v Radencih postala Inja Lebar, občanka Občine Turnišče, ki je laskavi naziv prevzela od predhodnice Anamarije Kastelic iz Iga. Slednja bo Slovenijo zastopala na svetovnem izboru na Kitajskem. Miss radia Zeleni val je postala Katarina Sever, 2. spremljevalka izbora Miss turizma Slovenije 2022 pa je postala Anita Švajger.
Društvo MISS – Moda Ideja Svetovanje Stil je pripravilo tekmovanje za izbor Miss Turizma Slovenije 2022. Izbor je potekal v Radencih v Hotelu Radin. Na finalnem izboru je sodelovalo dvanajst finalistk, ki so jih izbrali na podlagi prijav. Dekleta so morale biti starosti 18-25 let z minimalno višino 173 cm, imeti slovensko državljanstvo ter z znanjem angleškega jezika.

“Vedela sem, da je tekmovanje priložnost za nove izkušnje, poznanstva in prijateljstva, pa tudi za nove možnosti, ki mi bodo dale neko širino in veliko doživetij. Resnično nisem pričakovala, da bom med dvanajstimi kandidatkami izbrana. Ko sem zaslišala, da sem postala mis turizma 2022 pravzaprav še nisem dojela, kaj to pomeni. Kmalu me čaka pot na Kitajsko, kjer se bom udeležila svetovnega izbora Miss Tourism Word in obljubim, da bom našo državo zastopala s srcem in ponosom,” je zmagovalka dejala za spletni portal Vestnik.si.

“Smo zelo veseli, da je naša občanka prejela takšen laskavi naziv. Ob tej priložnosti ji kot župan čestitam in seveda je to pomembno tudi za našo občino ter za naš celoten kraj. Največje zasluge ima seveda naša miss in vsekakor se lahko strinjamo, da so v Turnišču ‘lejpe dikline doma’. Najbrž bo tako, da se bomo naši občanki Ines zahvalili ob občinskem prazniku, kot je to pri nas običajno, bomo pa s tem seznanili tudi vse občanke in občane preko občinskega glasila. Moram priznati, da za to, da naša občanka sodeluje v omenjenem izboru, nismo vedeli, torej smo bili nekoliko presenečeni,” pa je dejal župan Občine Turnišče, Borut Horvat.