Misji zmanjkalo 0,62 točke za preboj v Ciper

Drugi avgustovski dan se je v Villachu (Beljaku) v sosednji Avstriji odvijal kvalifikacijski turnir v taekwon-do-ju, katerega se je udeležil tudi sedaj že vsem dobro poznani Beno Misja, ki z odličnimi rezultati svoje navijače veseli že dlje časa. Kljub trudu Misji ni uspelo, a ga tolaži dejstvo, da mu je zmanjkalo zgolj 0,62 točke.
Beno Misja, Lendavčan, ki se že več let ukvarja z nam sicer nekoliko manj znano borilno veščino taekwon-do-jem, je bil tokrat na pragu pomembne uvrstitve. Čeprav je Misja tokrat izgubil le 0,62 točke za preboj v Ciper, to seveda ne pomeni, da Lendavčani ne bomo navijali zanj še naprej! V našem uredništvu mu bomo vsekakor nudili vso medijsko podporo in poročali o njegovih pomembnih in vzornih rezultatih še naprej.

Kvalifikacijskega turnirja v avstrijskem Villachu se je tokrat udeležilo osem najboljših borcev po točkah, glede na evropsko mednarodno zvezo. Tekmovalci so se turnirja tokrat udeležili iz Italije, Avstrije in Nemčije. Med tekmovalci iz Italije je bil seveda prav Misja, saj ta zaradi ustreznih pogojev že več let tekmuje za Hwarang team iz italijanske Verone. Šlo je za turnir do 80 kilogramov.

Ker je šlo za kvalifikacije za evropski Grand prix v Cipru, je celotno tekmovanje potekalo nekoliko drugače kot sicer. Prvo borbo je določal žreb, sledil je polfinale in za tem še finale (po vsaki borbi je turnir nadaljeval le zmagovalec).

Prvo borbo je Misji žreb dodelil Filipa Baumanna, ki je prvi nosilec avstrijske reprezentance in hkrati državni prvak. Turnir sta slednja začela zelo napadalno, na koncu pa je Misja le pokazal več izkušenj ter zmagal z rezultatom 11:8. Sledil je polfinale, kjer se je Lendavčan srečal z Italijanom Maximillianom Botellijem. Po dveh rundah je rezultat znašal 8:8, v zadnji rundi pa je Lendavčan pokazal več zbranosti in se veselil premoči s 14:10.

Sledil je veliki finale kjer se je Misja srečal z Luccasom Kraiderjem iz Nemčije. Čeprav je ta veljal za favorita se mu je Lendavčan dobro upiral in mu vseskozi ostajal blizu. Sledil je zadnji dvoboj, v katerem je rezultat po regularnem delu ostal izenačen in sicer 9:9. Zmagovalca je naposled določila sodniška odločitev, ki pa Misji tokrat ni bila naklonjena, saj so delilci pravice zmago dodelili Nemcu Kraidrju, prav tako pa mu je zmanjkalo 0,62 točke za preboj v Ciper.