Minulo srečanje Mure in Olimpije: Kar nekaj dela tudi za policiste

Včerajšnje nogometno srečanje prve državne lige med Muro in Olimpijo, ki se je odvilo na murskosoboški Fazaneriji, je za policijo z vidika varnosti predstavljala dogodek srednjega tveganja. Z navijači, tako gostujočimi kot domačimi, so imeli kar nekaj dela.
Policisti so v povezavi z varovanjem te javne prireditve ukrepali:

– Dvema gostujočima navijačema sta bila ob vstopu na stadion najdena 2 komada pirotehnike – plačilna naloga po Zakon o javnih zbiranjih (ZJZ).

– Dvema domačima navijačema izdana plačilna naloga zaradi neupoštevanja ukaza pooblaščene uradne osebe in nedostojnega vedenja (uporabljena prisilna sredstva – strokovni prijem).

– Na tekmi uporabljeni pirotehnični izdelki: gostujoči navijači prižgali 8 bakel, domači navijači 2 bakli in prižgana bakla na južni tribuni.

– Zoper dva domača navijača izdana plačilna naloga zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru in Zakona o javnih zbiranji, ker sta preskočila ograjo in stekla na igrišče.

– Izdan plačilni nalog po ZJZ domačemu navijaču zaradi neupoštevanja ukaza varnostnika.

– Na koncu tekme prepoznan po sliki gostujoči navijač, kateri je med tekmo uporabil pirotehniko, izdan plačilni nalog po ZJZ.

– Policisti PPE so pri vzpostavljanju javnega reda in miru uporabili prisilna sredstva proti domačim navijačem: službeni pes z nagobčnikom in plinski razpršilec.