Minuli maraton nadzora hitrosti: V Pomurju zabeležene številne kršitve

Na območju celotne Slovenije je 20. in 21. maja že šesto leto zapored potekal maraton nadzora hitrosti. Hitrost so policisti merili na 629 lokacijah. Tudi v Pomurju. Zabeležene so bile številne kršitve.
Na območju Policijske uprave Murska Sobota so se policisti akciji priključili 21. maja. Med 6. in 18. uro je bilo ugotovljenih 74 prekoračitev hitrosti, od tega 62 kršitev v naselju in 12 na avtocesti. Najvišja hitrost voznika osebnega avtomobila v naselju je bila 87 km/h in voznika motornega kolesa 85 km/h. Zaradi prekoračitev hitrosti smo 72 kršiteljem izrekli globo, 2 kršitelja pa smo opozorili.

Na avtocesti je bil izveden tudi nadzor nad uporabo varnostnih pasov. Ugotovljenih je bilo 68 kršitev neuporabe ali nepravilne uporabe varnostnih pasov in 1 primer neuporabe zadrževalnih sistemov v vozilu. Ugotovljenih je bilo tudi 9 drugih kršitev (prehitevanje, tovor na vozilu ….). “Zato znova pozivamo: Vozite previdno, le skupaj lahko poskrbimo, da bodo naše ceste varne za vse,” so sporočili iz Policije.

V dvodnevnem nadzoru so policisti po celotni Sloveniji tako obravnavali skupaj 1.082 kršitev, lani, ko je podoben nadzor potekal le en dan na vseh upravah hkrati, pa 862 kršitev. “Primerjava podatkov tako kaže na to, da se je trend obrnil nekoliko v negativno smer. Policija bo zato tudi v prihodnje načrtovala nadzore povezane z meritvami hitrosti. Naslednje poostrene nadzore vozniki lahko pričakujejo med 1. in 14. junijem,” sporočajo.