Minuli maraton nadzora hitrosti: Na območju Pomurja 54 kršitev

Minuli maraton nadzora hitrosti je dosegel svoj namen, saj se je promet po državi umiril, naše ceste pa ta dan niso zahtevale življenja. Popolnoma brez kršitev kljub vsemu ni šlo, saj so policisti po državi ugotovili 862 prekoračitev hitrosti, največ, kar 584, v naseljih. Na območju Pomurja je bilo 54 kršitev.
Policisti so največ prekoračitev hitrosti ugotovili v naseljih, in sicer kar 584. Na cestah izven naselja so ugotovili 166, na avtocestah pa 112 prekoračitev hitrosti. Čeprav so bile aktivnosti napovedane in celo objavljene lokacije meritev hitrosti, so policisti obravnavali nekaj višjih prekoračitev hitrosti, ki kažejo na povsem neodgovorno ravnanje posameznih voznikov.

“Policisti PU Murska Sobota smo v nadzoru ugotovili 54 kršitev hitrosti, od tega 4 kršitve izven naselja, 29 kršitev na avtocesti in 21 kršitev v naselju. Najvišja hitrost v naselju je bila izmerjena pri vozniku osebnega avtomobila v Lomanošah in je bila 126 km/h. Druga najvišja pa v naselju Žepovci 100 km/h. Najvišja izmerjena hitrost na avtocesti pa je bila 176 km/h. V času nadzora smo pomurski policisti obravnavali štiri prometne nesreče z materialno škodo,” so sporočili iz PU Murska Sobota.