Minula sobota: Najprej močneje udaril mladoletnika, za tem njegovega prijatelja ter pretepli starše prvega

Kaj se je minulega poznega sobotnega večera, ko se je večina ljudi zabavala na prireditvi Bogračfest pletlo po glavi najmanj treh mladih moških, vedo samo oni. Najprej je en izmed storilcev najprej udaril enega mladoletnika, za tem še drugega, ter kasneje z vsaj dvema pajdašema vpričo obeh nekaj minut kasneje pretepel še starše prvega.
Minulo soboto, ko se je velika večina zabavala na večernem delu prireditve Bogračfest, se je v in ob lendavskem parku odvijala prava drama, katere izkupiček so bile telesne poškodbe. Vpletene so bile tako mladoletne kakor tudi polnoletne osebe, najbolj pa sta jih skupila starša še ne 15-letnika, ki sedaj telesne poškodbe celita v domači oskrbi. Seveda gre poudariti, da povzročitelji in krivci tokrat niso bili Romi.

Še ne 15-letnik naj bi se tistega večera, ura je bila že skorajda enajst zvečer odpravil po sladoled, v neposredno bližino mestnega parka. Tam naj bi ga moški (en izmed storilcev) iz neznanega razloga udaril z roko. Po tem, ko je njegov prijatelj storilca vprašal čemu udarec, je isti z nekoliko manj moči udaril še njega. Prvi se je za tem odpravil do svojih staršev, ki so bili v bližini in jih obvestil o dogodku. Skupaj so se odpravili v mestni park, da bi se starši pogovorili o neljubem dogodku.

Po tem, ko so tako starši kakor tudi mladoletnik prispeli v park, se je začelo. Storilec, kateremu sta se nekaj trenutkov kasneje pridružila še vsaj dva, je pričel pretepati najprej očeta, ko so se nadenj spravili še ostali. Ker se je njegova partnerica, mladoletnikova mati zbala za življenje partnerja, ga je zaščitila na način, da se med pretepom vlegla na njega in upala, da bodo vsi silni udarci prenehali. Pa se niso. Skupila jih je tudi ona. Pretep se je končal šele, ko je en izmed mimoidočih zavpil policija! Takrat so se storilci razbežali, a so jih policisti hitro izsledili.

Tako oče kakor tudi mati mladoletnika sta zadobila telesne poškodbe. Mati ima bolečine in težave s kolkom ter lopatico, oče pa ima poškodovan nos ter podplutbe na čelu, rokah in rebrih , a hvala bogu zlomov nista utrpela. Policisti evidentirajo kaznivo dejanje nasilništva, so sporočili iz PU Murska Sobota in bodo po vseh zbranih obvestilih na pristojno Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo. Policija in sodišče seveda posebno težkega dela ne bosta imela, saj je dogodek videlo in policistom opisalo več oseb.