Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek: “Dobrovnik ima velike razvojne potenciale”

Minulo soboto se je v Dobrovniku odvijala že tradicionalna prireditev z naslovom Praznik vina in perecov. Prireditve se je udeležil tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek, ki je poudaril, da ima Dobrovnik velike razvojne potenciale.
“Po podrobnem ogledu vaše občine sem se prepričal da ima Dobrovnik velike razvojne potenciale in tudi ljudi, ki bodo dobro vodili prihodnje projekte. Na vseh področjih so velike možnosti, zlasti na področju turizma in s povezanega vinarstva in gastronomije.” Minister Zdravko Počivalšek je tudi povedal, da je bil navdušen nad turistično ponudbo, veliko pa je še potencialov, še posebej v povezavi s termalno ponudbo v okolici. Vse to je mogoče nadgraditi v zlato pravljico zdravega turizma, seveda ob dobrem sodelovanju. Domačo kulinariko, s katero se prav tako lahko pohvalijo v dobrovniški občini, so v vladi prepoznali kot temelj promocije Slovenije.

Praznik vina in perecov v Dobrovniku je sicer tradicionalna vinogradniška prireditvi, ki jo organizirajo z namenom druženja in zabave. Dela v vinogradu se počasi končujejo in bo treba z delom nadaljevati v kleti. “Današnji praznik vina in perecov je bil še posebej slavnosten in pomemben, saj smo lahko pokušali vina naših vinogradnikov. Vinogradniška in ostala društva iz Slovenije, Madžarske in Hrvaške so se pomerila v vinogradniških igrah. Tekmovali so tudi v zmernem uživanju domačega špricerja. Vrhunec današnje prireditve pa je gotovo bil otvoritev vinoteke v prostorih kulturnega doma. V prvi fazi smo uredili gradbena dela, za drugo fazo pa je Zavod za okolje in turizem bil uspešen na razpisu Interreg Slovenija – Madžarska in tako smo dobili nove urejene prostore za razstavo, promocijo in degustacijo domačih vin in vin naših poslovnih partnerjev,” nam je povedal predsednik dobrovniških vinogradnikov Dobrovnik, ki je bilo ustanovljeno leta 1995, in vinski vitez Bojan Horvat.