Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo v Lendavi

V četrtek je Lendavo obiskal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. V Lendavo se je odpravil v sklopu svojega obiska v Murski Soboti, kjer so se dva dneva odvijali letošnji Slovenski regionalni dnevi.

Župan občine mag. Anton Balažek in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo sta se ob srečanju najprej povzpela na razgledni stolp Vinarium, kjer sta med drugim podala izjavi za medije. Minister je županu čestital za takšno pogumno idejo in poudaril, da je v Sloveniji malo krajev kjer se lahko ponašajo s takšnim obiskom. Med drugim se je minister kasneje sestal z gospodarstveniki v Industrijski coni v Lendavi ter se pogovarjal tudi o gospodarskih vzpodbudah in načrtovanih projektih v industrijski coni, kjer se pripravljajo številne investicije.

Minister Zdravko Počivalšek: “Moram povedat, da sem vesel, da sem danes tukaj z vami in vam ob enem čestitam za odlično, pogumno idejo, ki vam bo omogočila nek temelj, da boste dodatno razvijala turizem tukaj na vašem koncu. Tudi sam sem pristaš drugačnih, norih in dobrih idej in zdi se mi, da s tem naslavljate prave goste in številke, ki jih dosegate, so impresivne. Pri takšnih številkah imate dober temelj da na ponudbo stolpa navežete še kaj dodatnega. Veselim se vaših uspehov in vam želim, da boste vse svoje plane realizirali, ampak tako kot sem že omenil, drugače od drugih. To je zgodba o uspehu.”

Župan občine Lendava, mag. Anton Balažek: “Prav vesel sem, da nas je danes obiskal minister Počivalšek. Ko sva se srečala na podelitvi v Radencih, ko smo prejeli laskavo priznanje sejalca, se mi je zdelo prav, da si projekt ogleda tudi minister. Vesel sem, da lahko ta projekt predstavim tudi ministru.” Kot je še poudaril Balažek, je cilj še vedno znižati brezposelnost in omenil, da kljub veliki gospodarski iniciativi, je brezposelnost na tem koncu še vedno visoka. “Ministra bom seveda ob tem prosil, če bo tako prijazen, da bi prihodnje leto, ko bo priložnost, morda januarja ali februarja, organizirali sestanek z ministrico za delo in skupaj analizirali problem brezposelnosti. Če se bo to lahko zgodilo bomo zelo počaščeni,” je zaključil Balažek.

 • peter

  Minister za gospodarski razvoj države se je razgledal po stolpu in izjavil, da ima rad nore ideje in da je Lendava zgodba o uspehu? Nezaposlenost je 20 %-na, idiot! Mesto in občina ima iz leta v leto manj prebivalcev, socialni izdatki pa rastejo. Od ministra za gospodarstvo bi človek pričakoval malo več. Kdo je večja budala, takšni politiki ali mi, ki jih še prenašamo? Jebo vas propaganda in fotografiranje.

 • leglo

  Kdo vse že ni bil v Lendavi. Velja pa sistem: prišel, videl in za vedno odšel.
  Analizirali boste brezposelnost? Ne zanima nas rezultat analize, ki vam ga lahko podamo takoj. Zelo nas zanima, kaj boste storili, da brezposelnosti ne bo. Brez nastopov na lokalni televiziji (soboški), brez brezveznih tiskovnih konferenc in brez tega, da sem dosti govoril, povedal pa nič. Naredite že enkrat nekaj, za božjo voljo.

 • MaliBumbar

  Že od nekdaj velja, da politiki praviloma dosti govorijo, a nič ne povedo. Gledajo pa seveda na lastne interese.

 • John

  Čudnih je teh 20% brezposelnih!?! Skoraj vsa lendavska podjetja pa imajo težavo z pridobivanjem delavcev.
  Čudno ne!?!

 • peter

  Marsikaj je čudno v Lendavi, to je res. Čudno je tudi, da število prebivalcev v občini in Lendavi pada, povprečna starost pa raste. Čudno, ne?

  • John

   A ni to problem vseh malih mest?

 • peter

  Kot prvo, občina Lendava ni “malo mesto”, Lendava pa je mala, ker jo država zapostavlja že eno stoletje. Lendava je leta 1900 imela okoli 3500 prebivalcev, več kot danes. Good morning, John, ulično razstvetljavo in pločnike smo že takrat imeli. Ne rabimo izgovorov, ampak odgovore na probleme. Balažek je teoretični magister ekonomije. Magister je za gospodarstvo Lendave napravil nič, fotografiranja na svojem stolpu pa nam nič ne pomagajo.

 • Kares

  Balažek je SINERGIJA svoje rodbine. Kakšne dobro plačane pozicije iz občinskega in davkoplačevalskega denarja je zrihtal svoji rodbini, to je SINERGIJA GOSPODARSKIH UČINKOV $$$, ljubljanski časopisi so to lepo napisali pred nekaj meseci. Res, vmes je tudi kaj uničil, ekonomsko gledano je stopil korak nazaj, da bi učinek bil večji, gledališče na primer, razvojni center, svet mladih, turizem dooo, da o velikopotezni muraniji ne govorimo in o posameznikih, ki so popadali zaradi njega.

 • John

  Sedaj se prepirat ali je Lendava majhno ali veliko mesto je brezveze. Če te to moti se opravičujem.
  Bom pa tako napisal.
  To je težava vseh Lendavi podobnim mestom.

  Še vedno pa nimam odgovora na mojo prvo razmišljanje?!?

 • leglo

  Ne razmišljaj John. V Lendavi drugi razmišlja namesto tebe. Kaj je treba tukaj modrovati? Če želiš, da mladi ostanejo, nekaj naredimo. Drugače bodo šli. In verjemi mi, vsi bi ostali, če bi le lahko. Navsezadnje je tu njihov dom.
  Odgovor na tvoje vprašanje. Da, nezaposlenost je problem tistih mest, ki nič ne naredijo. Pusti Ljubljano. Tudi Avstrijci podpirajo podeželje in mala mesta, da ljudje ne bi zbezlali na Dunaj.
  Komu pripisati krivdo za to? Ko je nekdo začel županovati, je bil neki mladenič star 15 let in se odločal za poklic. Zdaj je star 29 let in nima dela. Kaj bi ti naredil? Bi ostal? Čez dve leti jih bo imel 31. Sem dovolj povedal?

  • John

   Leglo a se je dejavnost podjetij v Lendavi spremenila v zadnjih 15 letih?
   Jaz bi rekel, da ne. Varis je Varis, Varstroj je Varstroj,…

 • Lendavčan

  A prav “zgodba o uspehu” je rekel? Isto kot govori Balažek? Čigavem uspehu? Kako uspešni smo občani od postavitve stolpa naprej?