Minister Počivalšek o prodanih termah Lendava: “Izražal sem nezadovoljstvo nad prejšnjim lastnikom.”

Terme Lendava so prodane madžarskemu državnemu skladu Commitatus, ki je slednje kupil brez predstavljene jasne vizije, tam zaposleni pa o predmetni zadevi še vedno ne vedo praktično ničesar. Vedo le, da so bili prezaposleni in da je za potrebe prodaje za izčlenitev Term Lendava iz družbe Sava bilo ustanovljeno podjetje Terme Lendava d.o.o.
“Hotel je bil prodan. Nov lastnik je za ta hotel dobil koncesijo, podjetje pa verjamem, da bo v Lendavo investiralo. Moram povedati čisto odkrito, da sem osebno kot minister, ne nasprotoval toliko prodaji, koliko sem izražal nezadovoljstvo nad prejšnjim lastnikom, ki je lokacije, ne samo tukaj v Lendavi zanemaril do te meje, da so bile potrebne prodaje. Moramo še enkrat vedeti, da je to podjetje registrirano v Sloveniji in da bomo mi naredili vse, da podjetju omogočimo, da raste in se razvija tudi naprej. Vesel sem, da so dobili koncesijo in verjamem, da bodo v nadaljevanju novi lastniki to lokacijo razvijali naprej bolje, kot je to počel prejšnji lastnik,” so besede Ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravka Počivalška.

Med tem pa zaposleni v Termah Lendava o prodaji še vedno ne vedo praktično ničesar, temveč le to, kar slišijo oziroma preberejo v medijih. Dejstvo je, da je hotel Lipa potreben temeljite prenove in posodobitve, tako od znotraj kakor tudi od zunaj, prenove pa je denimo potrebna tudi ena izmed strojnic. Čeprav je nov lastnik že v preteklosti obljubljal vlaganja prav v obnovo in posodobitev, rezultatov v tej smeri zaenkrat ni. Nujne prenove so zaenkrat potrebni kletni prostori hotela ter odstranitev posledic zamakanja v preteklosti v nekaterih najvišjih nadstropjih, nujna je tudi sanacija stropa na območju fitnesa. V kolikor bi lastnik želel posodobiti tudi zunanjost hotela bi v prvi vrsti bil primoran umakniti cvetlična korita na balkonih ter posodobiti izgled (pločevinaste) strehe.

“Gre za podjetje, ki je registrirano v Sloveniji. Terme Lendava je torej kupilo podjetje, registrirano v Sloveniji, ki bo to podjetje upravljalo kot dober gospodar. Kaj se bo tu dogajalo ni v odločanju in pristojnosti madžarske vlade, saj slednja s tem nima nič. Predvidevam, da bo novi lastnik vlagal v dejavnost ki se že trenutno tam izvaja, torej v hotelsko, kopališko in zdraviliško dejavnost. To je za pričakovati,” pa je dejal madžarski minister za inovacije in tehnologijo dr. László Palkovics. A da madžarska vlada s tem nima nič, morda ni ravno za verjeti, saj je kupec, torej sklad Commitatus, madžarski državni sklad.