Milan Jakšič ni več pogrešan, našli so ga v reki Muri na Benici, na nasip so ga potegnili gasilci iz Gaberja

Ob 11.30 so gasilske ekipe PGD Gaberje, Dolnji Lakoš in Kapca nadaljevale z iskalno akcijo pogrešane osebe iz Gornje Bistrice. Truplo osebe so okoli 15.30 ure našli v reki Muri v bližini naselja Benica. Znakov nasilne smrti ni bilo.
Kot so poročali z Uprave RS za zaščito in reševanje, so gasilske ekipe PGD Gaberje, PGD Dolnji Lakoš in PGD Kapca, včeraj “ob 11.30 uri nadaljevale z iskalno akcijo pogrešane osebe iz Gornje Bistrice. Truplo osebe so našli v reki Muri v bližini naselja Benica, občina Lendava.” S tem je torej zaključeno iskanje 69-letnega Milana Jakšiča doma iz Gornje Bistrice v občini Črenšovci, katerega pogrešanje so svojci pred tednom dni prijavili policistom. S strani svojcev je bil pogrešani nazadnje viden v sredo, 29.7.2020 v popoldanskem času, ko se je z osebnim avtomobilom odpeljal od doma. Vozilo je bilo v večernem času istega dne najdeno pri Tinekovem brodu ob reki Muri. “Pogrešani je visok 165 cm, močnejše postave, nazadnje je bil oblečen v temno rjave kratke hlače in bordo rdečo majico z kratkimi rokavi. Policisti skupaj z gasilci in občani izvajamo aktivnosti za iskanje pogrešanega. Vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o pogrešanem prosimo, da nam to sporočite na tel. št. 113, na najbližjo policijsko postajo ali na anonimi telefon policije 080 1200,” je prejšnji petek sporočila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

Na truplu ni bilo znakov nasilja, zdravnica je odredila sanitarno obdukcijo

Poleg policistov so v iskalnih akcijah sodelovali tudi gasilci PGD Gornja Bistrica in PGD Melinci, tamkajšnji lovci, ribiči in sploh domačini. Na relaciji med Tinekovim brodom v Gornji Bistrici v občini Črenšovci in Gibino v občini Razkrižje, so pogrešanega iskali tudi pripadniki enote Podvodne reševalne službe GA PO RA Gornja Radgona. Ker je avtomobil najden na obali Mure, se je domnevalo, da je pogrešani Milan Jakšič končal v reki Muri, ki je po močnem deževju v minulih dneh bila zelo visoka. To se je na žalost tudi uresničilo.

Čoln PGD Gaberje včeraj ob Muri

“V relativno kratkem času smo uspeli tako izvoziti in po več pridobljenih podatkih od občanov in policije truplo našli, zavarovali z vrvno tehniko in pripeljali v rokav Mure pri Benici, kjer je bilo spravljeno na kopno. Po opravljenih postopkih Policije in zdravstvenih služb, je bilo potrjeno, da gre za pogrešano osebo iz območja Gornje Bistrice, nakar so truplo prevzeli delavci pogrebne službe v sklopu podjetja Eko park Lendava. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem sotovarišem iz drugih društev za nudeno pomoč, Policiji in delavcem ZD Lendava za sodelovanje. Ob enem svojcem pokojnega izrekamo globoko sožalje,” pa so sporočili iz PGD Gaberje.