Mihael Šooš od 1. septembra naprej novi direktor Zavoda za kulturo madžarske narodnosti

Na Glavni ulici 36, kjer domuje Zavod za kulturo madžarske narodnosti Lendava, ali bolj poznan kot center Bánffy, se obetajo spremembe. Za novega direktorja omenjenega zavoda so na minuli redni seji Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti potrdili Mihaela Šooša, ki bo svoj mandat nastopil 1. septembra.
Zavod za kulturo madžarske narodnosti Lendava, ki domuje na Glavni ulici 36 bo s 1. septembrom dobil novo vodstvo. Dosedajšnjo direktorico Lili Kepe Kocon bo zamenjal Mihael Šooš, ki je sicer kot učitelj zaposlen na Dvojezični osnovni šoli I Lendava. Na razpis za direktorski stolček se Kepe Koconova tokrat ni prijavila, je pa Šooš imel protikandidatko, Enikő Balaskó. Svet Zavoda za kulturo madžarske narodnosti Lendava je pozitivno mnenje dal obema kandidatoma, krovna organizacija pomurskih madžarov (Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost), s Ferencom Horváthom na čelu, pa je kot najprimernejšega kandidata izbrala prav Šooša.

Na seji je sicer bil prisoten tudi Gergely Kocsárdi, direktor nogometnega kluba Nafta 1903, ki je vsem prisotnim predstavil dejavnosti Lendavske nogometne akademije, v kateri si svoje nogometne izkušnje nabira 143 otrok. Med drugim so se dotaknili tudi letošnjega 1,3 milijone evrov težkega proračuna Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti, s tem, da bo načrtovani proračunski primanjkljaj znašal 296,4 tisoč evrov. Vsi prisotni so bili seveda enotnega mnenja, da se bo o dodatnih financah potrebno z Ministrstvom za kulturo še pogajati. Mandat novopečenega direktorja zavoda traja pet let, torej od 1. septembra 2018 do 31. avgusta 2023.

Lili Kepe Kocon v zavodu za kulturo madžarske narodnosti Lendava ostaja zaposlena kot strokovna sodelavka, skupno jih bo kmalu tam zaposlenih 10.