Meteoalarm izdal rumeno opozorilo

Že nekaj dni smo deležni skorajda poletnih temperatur, bliža pa se tudi tridesetica. Še posebej toplo bo med vikendom, a le pri tem seveda ne bo ostalo. Čakajo nas tudi nalivi, grmenje in strele. Meteoalarm že izdal rumeno opozorilo.

Daljšega obdobja sončnega vremena se vsekakor še ne moremo veseliti, pa čeprav imamo že skoraj poletne temperature, pa tudi jutra so že bistveno prijetnejša. Sončni dnevi nas čakajo tudi čez vikend, ko se bo živo srebro dvignilo do 28 stopinj celzija. Danes bomo jih namerili 25, jutri okrog 27, v soboto torej 28, celo 30 in v nedeljo znova okrog 27. Sonce pa seveda ni vse, kar lahko pričakujemo. Segreto ozračje bo prineslo tudi močnejše nevihte, udare strel in nalive. Strele in dež bodo naše kraje obiskale že danes popoldne oz. pozno popoldne, napovedujejo vremenoslovci. Za jutri dežja ni pričakovati. Meteoalarm.eu je že izdal opozorilo.

Nad večjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. Vremenske motnje so oddaljene od srednje in južne Evrope. Nad naše kraje doteka od jugozahoda topel in prehodno nekoliko bolj vlažen zrak.  Jutri bo zapihal veter južnih smeri.