Mestno hišo obiskala delegacija s Poljske

Včeraj zjutraj je, po poročanju občinske spletne strani, lendavsko mestno hišo obiskala delegacija iz Poljske. Mestno hišo je obiskal župan z Lendavo pobratenega mesta Koluszki, Waldemar Chalat.
Včeraj zjutraj je lendavsko mestno hišo obiskala delegacija iz poljske in sicer iz z Lendavo pobratenega mesta, Koluszki. V mestni hiši se je tamkajšnji župan Waldemar Chalat srečal s predstavnikom občine in podžupanom, Stanislavom Gjerkešom. S Chalatom sta v Lendavo prišla še župana sosednjih občin regije. Gjerkeš je v svojem nagovoru predstavil mesto, razvoj in načrtovane projekte. Za tem je sledila predstavitev poljske občine.

Namen obiska in srečanja je bil pogovor o možnostih sodelovanja med občinama oz. mestoma ki si, kot pišejo na lendavski občini, delita kar nekaj podobnosti ter potenciala za sodelovanje. Prisotni so prišli do zaključkov, da je največja možnost sodelovanja na področju mladih in turizma.

V mesecu juniju bosta obe občini obeležili dvajseto obletnico od pobratenja, kar se bo zgodilo na Poljskem. Chalat je tako izkoristil priložnost za povabilo. Kot še poročajo na spletni strani občine Lendava, bo v času dogodka potekala tudi konferenca, na kateri bo možnost pogovorov o sodelovanju med občinami. V regiji so zelo aktivni tudi mladi, ki se povezujejo preko programa Erasmus, podan pa je bil predlog povezovanja mladih, tudi na področju športa.

Foto: Lendava.si