Mejni prehod Petišovci: V kombiniranem vozilu odkrili pet Iračanov; v Murski Soboti občan napadel policista, pri sebi je imel tudi orožje

Policisti so tokrat imeli polne roke dela v Petišovcih, natančneje na mejnem prehodu, ko so pri svojem delu odkrili tihotapljenje petih državljanov Iraka, v Murski Soboti pa je občan med postopkom napadel policista, pri sebi pa je imel pištolo z vstavljenimi 15 naboji.
Petišovci

Včeraj, okrog 6.30 ure so Policisti Postaje mejne policije Petišovci pri mejni kontroli na vstopu iz R Hrvaške v Republiko Slovenijo na mejnem prehodu Petišovci kontrolirali voznika kombiniranega vozila hrvaških registrskih številk. Pregledana je bila notranjost vozila, ki je prevažalo stiropor in pod naloženim stiroporom je bila najdena lesena omara, v kateri je bilo odkritih pet državljanov Iraka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Osumljenemu državljanu Hrvaške je bila odvzeta prostost in bo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države priveden k preiskovalnemu sodniku. Tujci so bili po končanem policijskem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Preprečitev uradnega dejanja in zaseg orožja ter nabojev

Policisti PP Murska Sobota so včeraj v večernem času med odpravljanjem nalog policije v Murski Soboti hoteli pri občanu izvesti postopek ugotavljanja identitete, zaradi suma izvrševanj prekrška po Zakonu o nalezljivih boleznih. Kljub večkratnemu pozivu občan ni upošteval ukaza policista in je s hojo nadaljeval. Ob ustavitvi je zamahnil in udaril policista. Zoper osumljenega so bila uporabljena prisilna sredstva in odvzeta mu je bila prostost. Ob opravljenem varnostnem pregledu je bilo v nahrbtniku osumljenega najdena pištola z vstavljenimi 15 naboji ter trije nabojniki z skupaj 62 naboji.

Osumljeni sicer poseduje orožno listino za posest navedenega orožja, ne poseduje pa dovoljenja za prenašanje orožja. Orožje in nabojniki so bili zaseženi. Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja policista, zaradi prenašanja orožja brez ustreznih dovoljenj bo pa zoper njega uveden prekrškovni postopek.