Mednarodna razstava pisanic v Dobrovniku

Minuli vikend se je v Dobrovniku odvijala edinstvena razstava pirhov, ki je zagotovo bila veličastna uvertura v velikonočno dogajanje in razstave, ki jih pripravljajo širom Pomurja v tem času.

Tamkajšnja občinska madžarska samoupravna narodna skupnost je v sodelovanju z domačim Kulturnim društvom Petöfi Sandor in ostalimi društvi v kraju pripravila jubilejno, 20. razstavo pirhov. Tudi s spremljajočo ponudbo rokodelcev na ploščadi pred kulturnim domom v organizaciji Zavoda za okolje in turizem Dobrovnik so lahko bili prizadevni organizatorji šolski primer, kako je potrebno že tako ali drugače izjemno razstavo popestriti še z drugo ponudbo.

Poleg 33 domačinov, ki velikonočna jajčka okrašujejo v omenjenih tehnikah, so k sodelovanju pritegnili tudi nekaj izdelovalcev z Goričkega, tri iz Bele krajine ter več deset iz Hrvaške, Madžarske in celo iz Transilvanije v Romuniji. Da v Dobrovniku to tradicijo tudi danes uspešno prenašajo iz roda v rod, so s svojimi stvaritvami na razstavi pridružili najmlajši iz vrtca in osnovne šole.