Medalji policije za požrtvovalnost tudi dvema policistoma z območja Pomurja

34 izjemnih posameznikov (21 policistov in 13 občanov) je včeraj, 15. junija 2017, prejelo posebna priznanja za svoja hrabra in požrtvovalna dejanja. Medalje sta jim kot simbolično javno zahvalo in pohvalo na današnjem slovesnem sprejemu podelila generalni direktor Policije Marjan Fank in državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Boštjan Šefic. Dve medalji sta romali tudi pomurskima policistoma.
Robertto Bevk in Miha Petek, policista s Policijske postaje Gornja Radgona, sta rešila sodelavca, ki ga je zadela srčna kap

“Narava policijskega dela je izjemno zahtevna in lahko vpliva na zdravje policistov. Eden težjih primerov je zagotovo, ko pomoč potrebuje sodelavec v delovnem času. To se je zgodilo policistoma Roberttu Bevku in Mihu Petku. Na dežurno številko policijske postaje je poklical sodelavec s terena in povedal, da se počuti zelo slabo, da v levi roki čuti mravljince ter da ga duši.

Robertto in Miha sta se nemudoma odzvala in se odpeljala na pomoč. Ko sta ga našla, je bil v zelo slabem stanju, zato sta ga brez pomišljanja z intervencijsko vožnjo takoj odpeljala v zdravstveni dom, kamor sta pred tem že sporočila, da policist nujno potrebuje pomoč. Reševalci so ga takoj prepeljali v Maribor na nujno operacijo, saj je utrpel infarkt.

Hitra pomoč kolegov in splet okoliščin sta policistu rešila življenje – infarkt se namreč pogosto konča s smrtjo. Policista Robertto Bevk in Miha Petek tako zaradi svojega preudarnega, hitrega in učinkovitega ravnanja prejmeta medalji policije za požrtvovalnost,” je moč prebrati v opisu.