Med vozili prevažal tudi eno ukradeno

Pomurski policisti so tokrat obravnavali voznika, ki je na pomurski avtocesti prevažal vozila. Po pregledu je bilo ugotovljeno, da je eno izmed vozil bilo ukradeno. Obravnavali pa so še tatvino vibracijske plošče.
Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe M. Sobota so včeraj malo po 21. uri na avtocesti A5, počivališču BS Petrol – sever M. Sobota, v sklopu izvajanja  izravnalnih ukrepov kontrolirali voznika tovornega vozila, registrskih oznak Litve, kateri je imel na tovornem vozilu naloženih osem osebnih avtomobilov. Pri kontroli vozil in listin je bilo ugotovljeno, da je bil naložen osebni avtomobil Toyota Yaris 12.2.2021 odtujen v Italiji. Vozilo je bilo zaseženo. Vozniku, državljanu Litve je bila odvzeta prostost in izpeljan postopek. Po posvetu s pristojnim tožilcem ODT M. Sobota bo sledilo poročilo po redni poti. Vozilo pa bo vrnjeno zakonitemu lastniku v Italijo.

Odtujen delovni stroj

Predvčerajšnjim ponoči so neznani storilci z gradbišča v Blagušu na območju Gornje Radgone odtujili vibracijsko ploščo. Nastalo je za okrog 300 evrov škode. Oškodovanec je odstopil od predloga za kazenski pregon. Na Okrožno državno tožilstvo bo podana kazenska ovadba v skrajšanem postopku z umikom predloga za pregon.