Med tristo izjemnimi mladimi, na sprejemu ministrice tudi štirje lendavski osnovnošolci

V Kongresnem centru na Brdu pri Kranju je ministrica dr. Maja Makovec Brenčič sprejela preko tristo učenk in učencev, dijakinj in dijakov, študentk in študentov, ter njihove mentorice in mentorje, ki so na mednarodnih tekmovanjih iz znanj v minulem letu dosegli vidne rezultate.
Sprejema so se udeležili tudi učenci Dvojezične osnovne šole I Lendava, in sicer Lara Lebar, Katja Sabo Žižek, Viktorija Tot in Peter Császár, ki so zelo uspešno sodelovali na tekmovanju iz madžarske zgodovine v Budimpešti in Oradei v Romuniji. Tovrstni sprejemi so na ministrstvu sicer tradicionalni. Tokrat prvič so nanj povabili tudi osnovnošolce.

Znanje ne le šteje, ampak tudi gradi svet, je poudarila ministrica dr. Maja Makovec Brenčič v nagovoru na sprejemu. Mladi so s svojimi uspehi postali ambasadorji naše države v svetu. “Prav je, da pridobljeno znanje tudi delimo. Hvala, ker s svojim znanjem gradite posebne vrednote, ki so vzgled vsem nam,” je dejala ministrica dr. Makovec Brenčič. Posebna zahvala gre tudi mentoricam in mentorjem, brez katerih tovrstnih rezultatov ne bi bilo, je dodala.

Program je popestril Rok Terkaj, bolj znan pod umetniškim imenom Trkaj, slovenski reper.