Med nižjeligaši že pestro, opravljen je bil tudi žreb tekmovalnih parov

Med nižjeligaškimi nogometnimi klubi se že odvija pester boj za nove okrepitve, žrebanje tekmovalnih parov tako za Pomursko kakor tudi Medobčinsko nogometno ligo in pokal MNZ Lendava pa je potekalo minuli ponedeljek. Novinec v Pomurski nogometni ligi, dolgovaška Olimpija, bo že v prvem krogu zaigrala proti lanskemu prvaku.
Začetek tekmovanj v prihajajoči sezoni Pomurske nogometne lige je predviden za sredino avgusta, natančneje za 17. in 18. avgust, na ta datum pa bodo odigrana tudi prva pokalna srečanja MNZ Lendava. Po tem datumu sledi še začetek Medobčinske nogometne lige Lendava, katere prvi krog bo na sporedu 24.8. oz. 25.8.2019. Klubi v Pomurski in Medobčinski nogometni ligi se seveda v tem trenutku na polno ukvarjajo s prihodi in odhodi, saj poletni prestopni rok traja od 1.7. do 31.8.2019.

Okrepitve

Kot smo že omenili, nogometni klubi aktivno pridobivajo nove moči. Zaenkrat je bera prestopnega roka sledeča: Nogometni klub iz Kapce so okrepili Matej Imre, Mitja Sabo, Jure Markoja in Marsel Horvat. Kapčane je zapustil Leon Tibaut, ki je, kot so zapisali, v klubu pustil globok pečat. Dveh novih okrepitev se veselijo v Čentibi. Na tamkajšnji “kajzerici” bosta okroglo usnje podila Simon Sekereš in Kevin Toth. Okrepili so se tudi Cariniki. Nov član nogometnega kluba v Pince-Marofu je postal Kevin Cerovec. Tudi v Nedelici so v svoji sredini pozdravili tri nove okrepitve. Iz Bistrice sta v Nedelico prišla Sašo Pucko in Denis Hozjan ter iz Velike Polane Gregor Pucko.

Leon Tibaut, Damir Čurin (NK Polet), Andrej Horičanec (NK Polet) in Boris Györköš so v minulih dneh okrepili nogometni klub na Hotizi, kar pet pa se jih je odločilo da bo v naslednji sezoni obleklo dres NK Turnišče. To so vratar Marko Karoli (SV Wallendorf), Goran Titan (Čarda Martjanci), Jure Vučko (NK Bistrica), Blaž Lebar (NK Odranci) in Aleksander Jerebic, nekdanji igralec lendavske Nafte in igralec s prvoligaškimi izkušnjami. Že sicer pa so v Turnišču zamenjali tudi trenerja. Prejšnji mesec je Denisa Lutara zamenjal Franc Vučko. In še dolgovaška Olimpija: V ponedeljek so tudi uradno novi člani zelenih postali Robert Bukovec, Dezső Gerencsér in Marko Meszelics, okrepili pa so tudi mladinsko ekipo z naslednjimi mladimi upi:Simon Berden, Jan Čivre, Aron Gal, Mario Hass, Aljoša Kepe, Nick Manuel Kopinja Gojnik, Denis Sabo, Zsolt Šooš, Emirian Varga Dora in Teo Žalig.

Žreb tekmovalnih parov

V hotelu Cubis v Lendavi se je minuli ponedeljek odvil žreb tekmovalnih parov lig pod okriljem MNZ Lendava. Če pogledamo Pomurski nogometno ligo, bo že prvi krog ponudil derbi, saj se bosta pomerila Rakičan, prvak PNL v minuli sezoni in Olimpija Dolga vas, prvak MNL Lendava v minuli sezoni. Posebno zanimiv bo seveda tudi 11. krog prvenstva. Ta bo na sporedu 27. oktobra. Hotiza se bo takrat na domačem terenu udarila z Dolgovaščani, modri pa bodo obisk v Dolgo vas vrnili v 24. krogu. V prvem krogu pokala MNZ Lendava za člane bo odigranih 6 srečanj: Nedelica : Graničar, Dobrovnik : Panonija, Bistrica : Nafta veterani, Kobilje : Renkovci, Čentiba : Kapca in Zvezda Dolina : Petišovci 2017.