Maske za obrtnike, člane OOZ Lendava, ki morajo poslovati

Na območju lendavske upravne enote je v v mikro in malih podjetjih zaposlenih od tisoč do tisoč dvesto delavcev. Tisti, ki morajo oz. lahko poslujejo, so s strani območne Obrtno-podjetniške zbornice Lendava prejeli maske.
Po vladnem odloku je s poslovanjem prenehala tudi večina članov Obrtno-podjetniške zbornice Lendava. Ti delujejo na območju UE Lendava. Gre za 28 gostinskih lokalov, 18 frizerskih in kozmetičnih salonov, 17 avtoserviserjev in vulkanizerjev, pet cvetličarn, dva dimnikarja, sedem elektrikarjev, fotograf in urar, po končanju začetih gradbenih del pa bo dejavnost ustavilo tudi 72 gradbincev.

Po ocenah vodstva območne Obrtno-podjetniške zbornice Lendava je v mikro in malih podjetjih zaposlenih med tisoč in tisoč dvesto ljudi, kar ni malo. TI so po vladni uredbi morali ostati doma, svojih vrat pa niso mogle zapreti trgovine z živili in mesnice in zanje ter za gradbene delavce, ki morajo izvajati dela na nekaterih gradbiščih. Za slednje je lendavska območno Obrtno-podjetniška zbornica Lendava priskrbela zaščitne maske.

Maske so bile minuli petek prevzete v Mariboru in razdeljene vsem, ki jih potrebujejo.