Marku po svojih močeh pomagajo občani, podjetniki, društva, …

Članek o zdravstvenem stanju devetletnega Marka iz Doline pri Lendavi je požel vseslovensko zanimanje. Povzeli so ga domala vsi lokalni in večji mediji, največja akcija pa se je in se seveda še odvija prav na lokalnem območju, torej na območju lendavske občine. Izjemno smo veseli, da smo tudi na našem spletnem portalu del te krasne zgodbe o pomoči sočloveku.
Marku pomagajo vsi, ki mu lahko. Mladi in stari, podjetniki ter društva. Včerajšnji dan je bil za Marka in njegovo družino še posebno prazničen -pa ne zgolj zato ker je božič in ker bomo čez nekaj dni stopili v novo leto, temveč zato, ker je nekaj lendavskih podjetnikov zanj zbralo lepo vsoto denarja, ob tem pa se je eno izmed podjetij iz Celja, ki je poslovni partner enega izmed lendavskih podjetij, delno odreklo denarju, ki bi ga sicer namenili za božično-novoletna darila. Skupno so prispevali finančna sredstva, ki bodo dovolj za kar 15 dragih fizioterapij! Predstavnik podjetnikov, ki ne želi biti imenovan, imenovani pa ne želijo biti tudi sami, je sredstva predal ob spremstvu predsednika KS Dolina pri Lendavi, Mihaela Kasaša in urednika spletnega portala Lendavainfo.com, Leona Novaka.

Tako Mark kakor tudi njegova mama Mateja nista mogla skriti navdušenja nad dejstvom, da je pred Markom prav gotovo svetla prihodnost. Neuradno smo namreč izvedeli tudi, da se je na tekoči račun Marka steklo tudi nekaj denarnih sredstev občanov in drugih ljudi, katerih se je zgodba Marka dotaknila. Pravo gnečo pa smo imeli tudi v našem uredništvu, na Trgu ljudske pravice 10. Naši bralci ste nam prinesli za polni osebni avtomobil zamaškov, katere smo prav tako včeraj predali Markovi mami Mateji. Hvaležen pa je seveda bil tudi Mark, ki je pomemben obisk pogostil s piškoti. Pri tem velja omeniti, da smo v uredništvo spletnega portala prejeli več klicev iz območja Pomurja ter enega iz območja Kranja. Gre za zamaške, 85-letna gospa iz Kranja, pa ima zamaškov za kar tri kubične metre.

Namesto klasičnih božično-novoletnih voščilnic za svoje stranke, sponzorje, … bo tudi Turistično društvo Hotiza denarna sredstva raje namenilo Marku. Predsednika Milana Vuka smo na njegovo željo z Matejo povezali pred nekaj dnevi. “Marku in njegovi družini želimo mirne in vesele božične praznike, v novem letu pa obilo zdravja in uspehov pri terapijah. Pozivamo tudi ostale, da pomagate,” je zapisal Vuk. Marku pa bodo nekaj finančnih sredstev namenili še iz Slovenskih novic, natančneje iz njihovega dobrodelnega Krambergerjevega sklada. To nam je včeraj potrdil tudi njihov novinar, Oste Bakal, s katerim tudi mi odlično sodelujemo. Poziv k pomoči pa seveda še vedno velja. Vsi ljudje dobre volje ste vabljeni, da po svojih močeh pomagate še naprej.