Marko Roginić pred izhodnimi vrati

Le nekaj dni bo zmanjkalo do prve obletnice vstopa Marka Roginića v nogometni klub pod lendavskimi goricami, pa se bo ta že moral posloviti. Roginić namreč odhaja novim izzivom naproti in se seli v tujino.
Bilo je konec januarja, leta 2017, ko je vrste lendavske Nafte 1903 v prestopnem roku okrepil mladi Hrvat, leta 1995 rojeni Marko Roginić in na enak način bo slednji tudi odšel. To se bo uradno zgodilo v prestopnem roku, ki se začne 16. januarja in traja do 15. februarja. Pogodba bo med lendavskim drugoligašem in Roginićem prekinjena sporazumno, saj kot je dejal tiskovni predstavnik kluba Igor Magdič, “pri nadaljnji karieri klub ne želi ovirati nobenega igralca.”

Marko Roginić si je zaželel novih izzivov in se bo preselil na Poljsko, kjer bo zaigral za enega izmed tamkajšnjih drugoligašev. Kot je dejal, se v Lendavi več ne vidi, nogometni klub pa mu pri prestopu v tujino ne želi povzročati težav,” je še dejal Magdič. Roginić je omenjeni nogometni klub našel s pomočjo svojega menedžerja, neuradno naj bi na Poljskem zanj bili zainteresirani, a bodo seveda pred tem morali izpolniti določene pogoje Nafte 1903, predvsem kar se tiče odškodnine, katera naj bi bila sprejemljiva za obe strani. “Vse bo natančno jasno do začetka priprav,” je še dejal Magdič.

Marko Roginić je v 17. krogih aktualne druge državne lige za Nafto 1903 odigral na 13. srečanjih, kjer je zbral 1.091 minut igre, v pokalu Slovenije pa dodatnih 44, na le enem srečanju. Skupno je torej zbral 1.135 minut igralnega časa. Od 13. srečanj v drugi državni ligi je mrežo nasprotnika zatresel na šestih srečanjih, njegova vrednost pa je ocenjena na 175 tisočakov. Roginić je bil med drugim v dresu Nafte 1903 lani v družbi z Žigo Živkom in Vedranom Vinkom izbran v najboljšo enajsterico, ki jo je izbral sindikat nogometnih igralcev.