Maraton treh src in Anina zvezdica zbrala 2000 EUR za družine v Pomurju

Boštjan Gerlec, predsednik organizacijskega odbora 36. Mednarodnega maratona treh src (MTS), je natanko dva meseca po tej veliki športno, rekreativno, zabavni in družabni prireditvi, Amadei Gomboc iz Anine zvezdice Pomurje predal vrednostni bon za 2000 evrov, ki so se nabrali v dobrodelnem mošnjičku te tradicionalne športne prireditve.





Sredstva so prizadevni organizatorji in člani ekipe Anine zvezdice Pomurje zbirali na humanitarnem otvoritvenem dogodku Maratona treh src in na samem maratonu. Po en evro za vsakega udeleženca Oazinega teka je primaknila še  Radenska, na okroglo pa so znesek zaokrožili pri Hoferju, prav tako enemu od pokroviteljev MTS.

“Humanitarna dejavnost je tradicionalno del MTS in vesel sem, da nam je tudi letos s pomočjo krajanov in obiskovalcev naše lepe tekaške prireditve uspelo zbrati toliko sredstev za pomoč družinam v lokalnem okolju. Posebej bi se rad zahvalil  direktorju družbe Radenska Mariánu Šefčoviču, ki v našem sodelovanju tako pri organizaciji maratona kot pri humanitarnih aktivnostih prepoznava vrednost za lokalno skupnost in njen razvoj,”  je ob predaji dejal Boštjan Gerlec. Amadea Gomboc, ki vodi Anino zvezdico Pomurje, katere prostovoljke in prostovoljci so aktivno pomagali pri zbiranju sredstev, je bila ob znesku na vrednostnem bonu vidno ganjena. “Še vedno sem malo v šoku, saj tako visokega zneska res nisem pričakovala. Vsak dogodek, kjer zbiramo sredstva za socialno ogrožene družine v Pomurju, se mi vtisne v spomin in se me dotakne na poseben način. Tudi 36. MTS ni bil izjema. Dogodki, ki združijo šport in ljubezen do sočloveka, so res posebni dogodki. Čas nam teče tako hitro, na MTS pa sem opazila, da se znamo kdaj pa kdaj tudi ustaviti, se nasmejati in nameniti pozornost sočloveku. Velika zahvala gre prav vsem zvezdicam, ki podpirate organizacijo Anina zvezdica, velik poklon pa tudi organizatorjem, ki so se resnično potrudili, pokazali empatijo in željo po tem, da se lahko z dobrimi dejanji povežemo in oblikujemo lep odnos,” je ob tej priložnosti dejala Amadea Gomboc, ki se že veseli ‘šopinga’ v Hoferju in naslednjega sodelovanja z Radensko konec leta, ko bodo ponovili lani zelo uspešno akcijo zbiranja hrane in higienskih potrebščin za pomoči potrebne v Pomurju.