Maleševič pogodbe z modro-belimi ni podaljšal, vrača se Oštrek. Turniščani z novim trenerjem, plaketa NZS Hozjanu

Nekaj novičk s poročja nogometa. Nekaj kadrovskih sprememb se je zgodilo v članski ekipi Nafte 1903, prav tako je do sprememb prišlo v Turnišču, saj so zamenjali glavnega trenerja članske ekipe. Ngometna zveza Slovenije je podelila priznanje Avgustu Hozjanu, rojstni dan pa je predvčerajšnjim praznoval domačin Jožef Gerenčer, najstarejši še živeči igralec prve državne lige.
Pri lendavski Nafti 1903 so se začele že prve kadrovske spremembe, kar se članske ekipe tiče. “Delili smo dobro in slabo. Hvala za vse nepozabne trenutke, ki sem jih preživel z vami,” je na svojem Facebook profilu navijačem in simpatizerjem modro-belih pred nekaj dnevi sporočil igralec Nafte 1903, Marko Malešević. Kot je dejal za naš spletni portal, je njegova pogodba bila veljavna do 30.6.2020, a slednja ni bila podaljšana. Kot je Malešević še dejal, je sedaj prosti igralec, a na naše vprašanje, ali se že spogleduje s kakšnim nogometnim klubom, je ta dejal, da želi novo ekipo najti v drugi polovici tega julija. Omenjeni je na 109 srečanjih zbral 9134 minut in dosegel 9 zadetkov.

No, kot kaže, pa po omenjenem odhodu sledi prihod. Neuradno naj bi se v Nafto 1903 po šestih mesecih iz madžarskega kluba ZTE iz Zalaegerszega vrnil Stjepan Oštrek. V dresu modro-belih je do sedaj zbral 84 nastopov (6418 minut) ter dosegel 19 zadetkov. Svojo prvo tekmo za Nafto 1903 je odigral 4. avgusta 2017 proti ekipi Roltek Dob.

V Turnišču nov trener

Turniščani, ki nastopajo v pomurski nogometni ligi, so kadrovske spremembe začeli pri vodstvu ekipe. “V novo sezono se članska ekipa podaja z novim trenerjem in sicer z Marjanom Rajbarjem, ki bo zamenjal dosedanjega trenerja Franca Vučka, ki zapušča trenerski stolček zaradi službenih obveznosti. Rajbar je v prejšnji sezoni deloval kot trener ekipe ŠNK Bakovci, pred tem pa je služboval pri Odancih, Čardi, Nafti, Muri, v sezoni 2016/17 pa je že bil trener naše članske ekipe,” sporočajo iz nogometnega kluba Turnišče.

Prva igralska okrepitev je vratar Darko Prša, ki si je v svoji karieri nabral tudi nekaj prvoligaških izkušenj ko je branil za lendavsko Nafto, nazadnje je bil član NK Polana, pred tem pa je branil še pri Čardi, Križevcih, Odrancih, v sosednji Avstriji, pred leti pa je bil že član NK Turnišče. Drugo okrepitev predstavlja napadalec in domači igralec Tilen Berden, ki se v matični klub vrača iz Veržeja, kjer je igral za mladinsko in prav tako tudi člansko ekipo.

Priznanje NZS Avgustu Hozjanu

Na redni letni skupščini Nogometne zveze Slovenije, ki je bila v ponedeljek, 29.06.2020, so bila podeljena tudi priznanja NZS. Na predlog Medobčinske nogometne zveze Lendava (MNZ Lendava) je plaketo NZS prejel Avgust Hozjan iz Gaberja, za dolgoletno delo v nogometu.

Predvčerajšnjim je 98 let napolnil domačin, Jožef Gerenčer, najstarejši igralec prve lige

Predvčerajšnjim je visok jubilej, 98 let praznoval domačin, najstarejši igralec Prve lige, Jože Gerenčer. Omenjeni je v sezoni 1946/47 za takratno Nafto odigral 16 tekem in dosegel 1 zadetek. je nogometno pot začel pri SK Lendava, kratek čas je igral v ISSK Maribor in to pred letom 1941. Med vojno je bil član MOVE Lendava, Haladasa Szombathelyja, po vojni pa je igral za Nafto, s katero se je uvrstil v Zvezno ligo. Gerenčer je bil kapetan lendavske “zlate generacije” in je hkrati edini še živeči iz ekipe takratne prvoligaške Nafte.