Mag. Anton Balažek več ne bo kandidiral

Kot so sporočili iz Občine Lendava, trenutni župan mag. Anton Balažek več ne bo kandidiral za župana na prihajajočih lokalnih volitvah, ki se bodo odvile 18. novembra. Časa za razmislek je sicer imel do 18. oktobra, a je svojo odločitev sprejel nekoliko prej in jo danes tudi obelodanil.
Mag. Anton Balažek, trenutni župan Občine Lendava, ki svojo funkcijo opravlja že četrti mandat, torej šestnajsto leto, na prihajajočih lokalnih volitvah več ne bo kandidiral. Tako so včeraj (9.10.2018) zvečer sporočili iz Občine Lendava. Želi pa ta še naprej ostati aktiven v lokalni politiki, saj se bo z listo stranke DeSUS potegoval za članstvo v občinskem svetu.

Balažek je svojo odločitev prisotnim obelodanil na tradicionalnem pikniku stranke DeSUS. “Poudaril je pomen politične kulture, medsebojnega spoštovanja in sožitja na narodnostno mešanem območju ter nadaljevanja projektov, ki so v teku. Povedal je, da je mladim treba dati priložnost tudi na volitvah in jim stati ob strani, da lahko uresničijo svoje zamisli,” so sporočili iz Občine.

“Odločitev sem sprejel že pred štirimi leti, ko sem povedal, da je to maj zadnji županski mandat. Počaščen sem, da so mi volivci zaupali štiri mandate in 16 let županovanja v občini Lendava. Storil sem vse, kar sem znal in zmogel, da bi Občina dobro opravljala svoje poslanstvo in se razvijala. Na opravljeno delo sem ponosen. Uspeli smo s trdim delom, znanjem in sodelovanjem. Hvala vsem, ki ste me pri tem podpirali, mi stali ob strani in mi zaupali,” pa je povedal v svojem nagovoru.