M. Sobota: V hišni preiskavi zasegli 2,5 kilograma konoplje; Bratonci in Lomanoše: Alkohol botroval prometni nesreči

Policisti policijske postaje Murska Sobota so včeraj, 19.11.2018 na podlagi odredbe sodišča opravili  hišno preiskavo pri 52-letnem občanu iz območja UE Murska Sobota, v Bratoncih in v Lomanoših pa so obravnavali prometno nesrečo, ki sta jo povzročila alkoholizirana voznika.
Policisti PP Murska Sobota so včeraj, 19.11.2018 na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 52-letnem občanu iz območja UE Murska Sobota. Med preiskavo je bilo najdeno in zaseženo okrog 2,5 kg zeleno rjavih rastlin, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo – konopljo.

Vrednost takšne količine prepovedane druge je okrog 10.000 evrov. Po opravljeni analizi bo zoper osumljenega podana kazenska ovadba za sum storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 1. odstavku 186. člena KZ-1.

Povzročitelja prometne nesreče pod vplivom alkohola

Včeraj okrog 16.38 uri se je na relaciji Bratonci – Dokležovje zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov. Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila na ravnem delu ceste zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del pred seboj vozečega osebnega avtomobila. Povzročitelj je bil lahko telesno poškodovan. Rezultat preizkusa alkoholiziranosti pri povzročitelju je pokazal 0,90 mg/l. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Nevarne vožnje v cestnem prometu.

Včeraj, ob 22.16 pa je izven naselja Lomanoše voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča po klancu navzdol, v levem ovinku zapeljal desno izven vozišča, kjer se je vozilo prevrnilo na streho. Voznik se je v nesreči lahko telesno poškodoval. Rezultat preizkusa alkoholiziranosti je pokazal 0,55 mg/l.

“Voznike ponovno pozivamo, da ravnajo odgovorno in za volan sedejo le trezni. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločajo za vožnjo v cestnem prometu, vozilo naj vozi oseba, ki ni uživala alkoholnih pijač, ali pa se odločijo za uporabo javnih prevoznih sredstev,” so sporočili iz PU Murska Sobota.