M. Sobota: Odtujili dve novi, še neregistrirani kombinirani vozili

Policisti in kriminalisti murskosoboške policijske uprave so včerajšnji, skorajda celoten dan iskali sledi vlomilcev, ki so včerajšnjo noč vlomili v podjetje za proizvodnjo kombijev in avtobusov Kutsenits v Lendavski ulici v Murski Soboti in odtujili dve novi kombinirani vozili znamke VW, tipa Transporter.

Včeraj, malo po peti uri zjutraj je operativno-komunikacijski center policijske uprave (PU) Murska Sobota bil obveščen o vlomu v podjetje za proizvodnjo kombijev in avtobusov Kutsenits v Lendavski ulici v Murski Soboti. Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da so neznani storilci ponoči vlomili v podjetje in odtujli dve novi neregistrirani tovorni vozili znamke VW, tip Transporter, bele barve z zaprtim tovornim delom, brez stekel. Odtujena je bila tudi večja količina pločevine, žice za varjenje, več kosov raznega orodja in več različnih delov za avtomobile in avtobuse. Skupna materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okrog 140.000 evrov.

“Policisti in kriminalisti nadaljujemo z zbiranjem obvestil in pozivamo vse,ki bi imeli kakršne koli informacije glede vloma, da nam to sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200 ali pa na najbližjo Policijsko postajo,” sporočajo iz PU Murska Sobota.

Kot smo neuradno uspeli izvedeti, so proizvodni prostori podjetja varovani z alarmom, ki se je med “sprehodom” nepridipravov tudi sprožil. Na kraj naj bi, neuradno, prišel varnostnik varnostne službe, a ta menda ni opazil ničesar sumljivega.