Lokostrelstvo: Niko Horvat v Stožicah pometel s konkurenco

Včerajšnjo nedeljo se je v ljubljanskih Stožicah odvijal četrti krog tekme za slovenski tarčni pokal v lokostrelstvu. Mladi Lendavčan Niko Horvat je znova pometel z vso konkurenco.
Včeraj se je v ljubljanskih Stožicah odvijal četrti krog tekme za slovenski tarčni pokal. Tekma se je odvijala na strelišču Lokostrelske zveze Slovenije, tekmovanja pa se je udeležilo 68 tekmovalcev in tekmovalk iz 22 klubov iz Slovenije in sosednje Avstrije. Lendavski lokostrelski klub sta zastopala dva tekmovalca in sicer mlada Niko Horvat in Lars Somi.

Niko Horvat je znova bil tisti, ki je konkurenci povzročal največ težav. Horvat je namreč pometel z vso konkurenco in prepričljivo zmagal v kvalifikacijah s kar 43 krogi prednosti. Svojo uspešno predstavo je Niko nadaljeval tudi v tekmi na izpadanje, kjer je prav tako bil zelo uspešen in zmagal. Drugi tekmovalec, Somi Lars, je bil po tekmi na izpadanje na petem mestu, po kvalifikacijah pa deveti.

Rezultati (kvalifikacije):
1. mesto: Niko Horvat, ukrivljeni lok, dečki (razdalja 40m) – 663 krogov
5. mesto: Lars Somi, ukrivljeni lok, člani (razdalja 70m) – 530 krogov

V skupnem seštevku slovenskega tarčnega pokala po štirih krogih vodi Niko Horvat (LK Lendva), pred Domnom Pavačičem (ISHI Vodice), in Leonom Pečavarjem (LK Paradoks).