Lokalne volitve 2018: V boj znova Nataša Horvat, Ferenc Horváth in Robert Požonec

V nedeljo 18. novembra 2018, bodo redne lokalne volitve, na katerih se bo med drugim v občinski svet volilo predstavnike narodnostne in romske skupnosti. V občinskem svetu Občine Lendava sta do sedaj sedela dva predstavnika madžarske in predstavnica romske skupnosti, nič drugače ne bo v prihodnje.
Le še danes imajo kandidati za župana, občinski svet in kandidatne liste, ki želijo kakor koli sodelovati na prihajajočih lokalnih volitvah, ki se bodo odvijale čez natanko mesec dni čas, da oddajo svoje kandidature. To lahko storijo do 19.00 ure, potrebno dokumentacijo pa morajo oddati na občinsko volilno komisijo.

To morajo danes do 19.00 ure storiti tudi kandidati, ki želijo kandidirati za predstavnike narodnostne in romske skupnosti. V lendavskem občinskem svetu tukaj živeče Madžare zastopata dva predstavnika, med tem, ko tukaj živeče Rome zastopa en predstavnik oz. predstavnica. Vsi trije so se namreč odločili, da si v občinskem svetu želijo nov mandat.

V aktualnem mandatu tukaj živeče Madžare v občinskem svetu Občine Lendava zastopata novopečeni poslanec v Državnem zboru Ferenc Horváth, ki je do izvolitve v Državni zbor opravljal funkcijo podžupana in ki je ob tem še predsednik Pomurske samoupravne narodnostne skupnosti ter Robert Požonec, sicer kot kirurg zaposlen v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

Tako Horváth kakor tudi Požonec sta nam v včerajšnjem telefonskem pogovoru zatrdila, da si želita še enega mandata v občinskem svetu, oba pa sta kandidature že vložila v minulih dneh. Obema sicer neposredno želita konkurirati dr. Albert Halász, direktor javnega zavoda Knjižnica-kulturni center Lendava in pogojno Franc Laj, kandidat za župana Občine Lendava.

Novega mandata pa si med drugim želi tudi Nataša Horvat, aktualna romska svetnica. Svojo vnovično kandidaturo je včeraj najavila na Facebooku: “Najlepša hvala vsem za podporo, zaupanje in spodbudo k ponovni kandidaturi za predstavnico romske skupnosti v Občinskem svetu Občine Lendava. Hvala vsem, ki ste mi z vašim sodelovanjem pomagali pri mojem delu, da ste mi stali ob strani z nasveti in tudi kritikami v preteklih štirih letih. Gremo naprej novim izzivom naproti, čaka nas še veliko dela in vem, da nam bo skupaj uspelo.” Ali se tudi slednji obeta konkurenca, nam Horvatova ni vedela povedati. “Danes do 19.00 ure je še vse odprto,” je zaključila.