Lokalne volitve 2018: Predčasno glasovanje bo potekalo jutri

Prvi krog lokalnih volitev je bil opravljen 18. novembra. Ker v naši občini ta dan ni bil izvoljen novi župan, se bosta v drugem krogu, ki je na sporedu prihajajočo nedeljo, pomerila zgodovinar Dejan Süč in podjetnik Janez Magyar. Predčasno glasovanje bo potekalo jutri.
Občinska volilna komisija Lendava je potrdila izide lokalnih volitev, ki so potekale 18.11.2018. To pomeni, da se bosta v drugem krogu pomerila kandidata z največ dobljenimi glasovi, to sta Dejan Süč (25,83 %) in Janez Magyar (24,97 %). Oba namreč nista prejela večine glasov, kar pomeni, da se bomo na volišča vnovič odpravili že prihajajočo nedeljo, to je 2. decembra.

Za županski mandat se je v Lendavi sicer potegovalo pet kandidatov: Igor Kulčar, dr. Mihael Kasaš,Franc Laj,Dejan Süč inJanez Magyar. Kasaš je na svojem Facebook profilu predvčerajšnjim svojo podporo javno izrazil županskemu kandidatu Magyarju, neuradno pa Magyarja podpira tudi županski kandidat Igor Kulčar. Komu bo svojo podporo izrazil Franc Laj bomo objavili takoj, ko informacijo tudi prejmemo.

2. decembra se bodo odvile tudi naknadne volitve za svete krajevnih skupnosti. Naknadne volitve so razpisane zato, ker je v krajevni skupnosti Mostje-Banuta bila oddana neveljavna kandidatura, kar v praksi pomeni, da ta ni zadostila vsem zakonskim pogojem in jo je občinska volilna komisija razveljavila, v krajevnih skupnostih Kapca, Trimlini in Genterovci 2: Kamovci pa kandidature sploh niso bile vložene.

Predstavnika madžarske narodne skupnosti v občinskem svetu bosta še naprej Robert Požonec in Ferenc Horváth, Rome pa bo, prav tako še naprej, zastopala Nataša Horvat.

Predčasno glasovanje za drugi krog rednih volitev za župan in naknadne volitve v svete treh krajevnih skupnosti bo potekalo jutri, v sredo, 28. novembra 2018, na volišču v Mestni hiši Občine Lendava, Glavna ulica 20, 9220 Lendava. Volišče za predčasno glasovanje bo odprto od 7. do 19. ure.