Lokalne volitve 2018: Pozor! Pred drugim krogom se je danes ob polnoči pričel volilni molk!

Ob polnoči je nastopil volilni molk in bo trajal vse do zaprtja volišč jutri, v nedeljo ob 19.00 uri. Bodite pozorni! V tem času je vsakršno nagovarjanje volivcev prepovedano.
Jutrišnji dan bodo volivke in volivci v občinah, kjer se bo zgodil drugi krog lokalnih volitev, med temi je tudi občina Lendava, odločali o novih županih. Ob polnoči se je ob tem zaključila dvotedenska volilna kampanja, nastopil je volilni molk, ko bo vsakršno nagovarjanje volivcev prepovedano. Volilni molk že sicer danes velja v 56 občinah, med katerimi je tudi občina Lendava. Kandidati in njihovi podporniki so imeli le še do včeraj čas za prepričevanje volivk in volivcev.

Jutrišnjo nedeljo se bodo na volišča še enkrat odpravili v tistih občinah, kjer v prvem krogu noben od županskih kandidatov ni dobil večine glasov. Izbirali bodo med kandidatoma, ki sta bila v prvem krogu najuspešnejša. Vrstni red na glasovnici je določen z volilnim izidom iz prvega kroga glasovanja, tako da je najprej na glasovnici naveden kandidat, ki je v prvem krogu prejel več glasov. V naši občini bo torej kandidat s številko 1, Dejan Süč in kandidat s številko 2, Janez Magyar.

Kasaš, Kulčar in Laj podprli Magyarja, Süč v boj brez podpore tekmecev iz prvega kroga

Dr. Mihael Kasaš, Franc Laj in Igor Kulčar, kandidati iz prvega kroga so na priljubljenem spletnem socialnem omrežju Facebook javno podprli kandidata Janeza Magyarja, med tem, ko se Dejan Süč, zmagovalec prvega kroga, v boj podaja sam ob podpori svoje liste. Ta je svoj glas oddal minulo sredo, na predčasnih volitvah, Janez Magyar pa naj bi, neuradno, to storil jutri, enako, kot je to storil v prvem krogu.