Lokalne volitve 2018: Občinski odbor SD Lendava predstavil listo in kandidata

Minuli petek so Socialni demokrati (SD), Občinski odbor Lendava v hotelu Cubis opravili tiskovno konferenco, na kateri so predstavili svojo listo, program dela ter javno izrazili podporo kandidatu za župana občine Lendava, Igorju Kulčarju.
Na petkovi tiskovni konferenci je bilo moč slišati, da listo socialnih demokratov sestavlja 16 kandidatov, nosilec liste pa je, pričakovano, Ivan Koncut aktualni občinski svetnik in SD-jev kandidat na minulih državnozborskih volitvah. Kot je ob predstavitvi kandidatov bilo moč videti, so predstavniki občinskega odbora stranke SD bili vidno zadovoljni, da jim je na svojo listo uspelo uvrstiti tudi nekaj mladih občanov.

Listo torej sestavljajo: Ivan Koncut, Doris Farics, Alen Dominić, Romana Lebar, Vlado Bratkovič, Ingrid Vida Berden, Denis Soldat, Hargita Ambruš, Tristan Pavšer, Irena Levačič, Boris Kotnjek, Joža Alt, Boštjan Hac, Jelka Klemenčič, Boštjan Kelenc in Luka Petrič.

Program so razdelili na 5 točk odlične lokalne skupnosti, kjer pa so izpostavili predvsem:

Na tiskovni konferenci so med drugim izpostavili svoj program:

– Zavzemanje za ureditev stanovanjske problematike za mlade in mlade družine
– Uvedbo štipendijskega sklada občine Lendava
– Potrebno je zvišati dosedanjo denarno finančno pomoč za novorojenčke in uvesti enkratno denarno pomoč za prvošolce
– Upravljanje razglednega stolpa Vinarium mora preiti v upravljanje občinskemu javnemu zavodu
– Ustanovitev podjetniškega inkubatorja
– Ustanovitev vinogradniško-kmetijske kooperative/zadruge
– Zavzemali se bodo, da daljinsko ogrevanje na geotermalno energijo preide v upravljanje in izvajanje preko javnega podjetja občine Lendava in ne preko koncesije in še, da s to energijo razpolaga Občina Lendava in ne zasebni kapital
– Zavzemali se bodo za uvedbo participativnega občinskega proračuna, kjer pri odločanju o porabi sodelujejo prebivalke in prebivalci občine, ki sami določijo, katere investicije so v skupnosti najnujnejše in kako želijo prispevati k izboljšanju kakovosti življenja v naši občini.

Ob koncu konference so še pojasnili, da gre njihova podpora kandidatu za župana občine Lendava Igorju Kulčarju tudi zato, ker sodelujejo že nekaj let in ker imajo podobne oziroma enake poglede na težave in njihovo reševanje v občini Lendava.