Lokalne volitve 2018: Drugi krog županskih volitev poteka v 56 občinah, med katerimi je tudi občina Lendava

V dobri četrtini slovenskih občin, kjer v prvem krogu lokalnih volitev še niso izvolili novega župana, se bodo volivci znova odpravili na volišča. 612.000 volilnih upravičencev bo imelo v drugem krogu županskih volitev možnost izbirati med kandidatoma, ki sta bila 18. novembra najuspešnejša.
V 56 občinah po Sloveniji danes poteka drugi krog županskih volitev, nič drugače pa ni v občini Lendava. v naši občini imamo 9.248 volilnih upravičencev, ki bodo danes zagotovo odločili, kdo bo prihodnja štiri leta občino tudi vodil. Volivke in volivci izbirate med dvema kandidatoma, to sta Dejan Süč in Janez Magyar.

Volivci lahko svoj glas oddate med 7. in 19. uro. Podatki o volilni udeležbi bodo znani do 11. in do 16. ure, objavljeni pa bodo s približno enournim zamikom. Kdaj bo znana odločitev volivcev, komu od županskih kandidatov v posamezni občini so namenili svoj glas, še ni povsem jasno, saj so občinske volilne komisije, v domeni katerih je štetje glasov, svoje delo v prvem krogu opravile različno hitro.

Bomo pa tudi danes na našem spletnem portalu spremljali celoten volilni dan in vas skušali že kot prvi obvestiti o izidu volitev kar najhitreje po devetnajsti uri. Točno ob 19.00 uri bomo objavili še izid predčasnih volitev, ki so se odvijale minulo sredo. Ne pozabite! Do zaprtja volišč ob 19. uri velja volilni molk, ko je prepovedano vsakršno nagovarjanje volivk in volivcev.

Spomnimo: Prvi krog

V prvem krogu lokalnih volitev se nas je na volišča v lendavski občini odpravilo nekoliko več volivcev kot leta 2014. Če smo takrat beležili 49,88 -odstotno volilno udeležbo v prvem in 48,77 -odstotno volilno udeležbo v drugem krogu, se nas je v prvem krogu (18.11.) na volišča odpravilo 52,22 -odstotkov. V številkah to pomeni, da se je od 9.248 volilnih upravičencev volitev tisti dan dan udeležilo 4.829 polnoletnih občanov.