Ljutomer: V vozilu prevažal 11 tujcev, Gornja Radgona: Tujci v tovornjaku

Policisti iz Ljutomera ter Gornje Radgone so se tokrat vnovič ukvarjali s tujci, ki so na ozemlje naše države prišli na nelegalen način. V prvem primeru jih je bilo kar enajst natrpanih v osebnem vozilu, v drugem primeru pa so se čez mejo pretihotapili v tovornem vozilu.
V osebnem vozilu nezakonito prevažal 11 tujcev

Včeraj, malo pred 7. uro so policisti PP Ljutomer med kontrolo varovanja državne meje pred naseljem Srednja Bistrica zaustavili osebni avtomobil znamke Renault Scenic, avstrijskih registrskih oznak. Pri kontroli vozila in potnikov je bilo ugotovljeno, da 35-letni voznik državljan Moldavije v vozilu nezakonito prevaža 11 tujcev državljanov Pakistana. Po končanih postopkih so bili tujci predani hrvaškim varnostnim organom. Vozniku je bila odvzeta prostost in bo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države priveden k preiskovalnemu sodniku.

Tujci skriti med tovorom

Včeraj, malo pred 10. uro je bil v podjetje v Gornji Radgoni s tovornim vozilom h kateremu je bil pripet priklopnik pripeljan tovor iz Srbije. Po odprtju priklopnega vozila so iz njega skočili trije tujci in zbežali. S strani policistov so bili tujci, državljani Afganistana, ki so na nedovoljen način vstopili v našo državo, kmalu prijeti. Ugotovljeno je bilo, da so tujci v tovorni del vozila vstopili 9.3.2021 v Srbiji. Po končanih policijskih postopkih bodo tujci predani hrvaškim varnostnim organom.