Ljutomer: Nezakonito prevažala 15 državljanov Bangladeša, sledila filmska aretacija

V teh vročih poletnih dneh, ko so migranti in ilegalci v Sloveniji postali najbolj “vroča roba,” je poleg meje na jugovzhodu države, za ilegalne prehode postala aktualna tudi državna meja na severovzhodu Slovenije, v Pomurju.
Filmska aretacija sredi Ljutomera

Tako so policisti PP Ljutomer včerajšnji ponedeljek, prvi dan letošnjega julija, malo po 7. uri zjutraj v mestu Ljutomer zaustavili dva osebna avtomobila znamke Volvo in Audi, italijanskih registrskih označb, in prijeli oba voznika, državljana Srbije. Pri kontroli vozil je bilo ugotovljeno, prevažata 15 državljanov Bangladeša, kateri niso izpolnjevali pogojev za vstop v Republiko Slovenijo oziroma šengensko območje.

“Tujci so med postopkom zaprosili za mednarodno zaščito – azil. 38- in 43- letnemu državljanu Srbije je bila odvzeta prostost in bosta s kazensko ovadena zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države po 308. členu KZ-1 Republike Slovenije,” je povedala Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

Šlo je pravzaprav za pravo malo filmsko prijetje tihotapcev ljudi, kar niti ne preseneča, ob dejstvu, da postajajo slednji vedno bolj nasilni in agresivni. Ne smemo namreč prezreti tudi, da je pred dnevi policist PP Ljutomer v bližini Razkrižja moral uporabiti strelno orožje, da je s streljanjem v zrak preprečil morebitne osebne poškodbe pred agresivnim, prav tako srbskim državljanom.