Ljubljana: Prometna policistka iz Velike Polane s sodelavcem pomagala pri reševanju življenja občanu

Veliko sreče je imel predvčerajšnjim starejši moški v Ljubljani, ki se je zgrudil v stanovanju, po tem, ko sta mu že čez nekaj trenutkov na pomoč priskočila policista Postaje prometne policije, katera sta ga za tem predala ljubljanski Reševalni postaji.
Petra Tkalec iz Velike Polane, sicer zaposlena na Postaji prometne policije v Ljubljani, je tega dne s svojim kolegom opravljala vsakdanje naloge s področja prometne varnosti. V nekem trenutku je, kot so sporočili iz PU Ljubljana, do obeh nemudoma prihitel občan, češ, da se je njegov sorodnik, šlo je za njegovega strica, zgrudil v stanovanju in nujno potrebuje pomoč.

Policista seveda nista dolgo oklevala in se podala v večstanovanjski objekt na Podutiški cesti v Ljubljani, kjer se je resnično nahajal moški v slabem zdravstvenem stanju, med tem pa je že bila obveščena nujna medicinska pomoč reševalne postaje Ljubljana. Ta je nemudoma izvozila iz UKC Ljubljana in na kraj prišla skorajda istočasno kot policista, med tem pa sta slednja stekla še po defibrilator.

Policista sta tako ekipi iz Reševanje postaje Ljubljana z masažo srca pomagala pri oživljanju občana, kar se je izplačalo, saj je moški zaradi hitrega posredovanja tako policistov kakor reševalcev srčni napad preživel. Iz PU Ljubljana so sporočili, da je moški že kmalu pričel s samostojnim dihanjem ta pa je bila nato prepeljan tamkajšnjo bolnišnico v nadaljnjo oskrbo.

Res je sicer, da nekateri ne cenijo policijskega dela, zlasti tistih v modri uniformi, ki jih obravnavajo zaradi prekrškov ali kaznivih dejanj, a roko na srce, možje postave so vseeno vedno pripravljeni pomagati vsakomur, ki je pomoči potreben.