Liridon Osmanaj, nova okrepitev Nafte 1903

Lendavski drugoligaš Nafta 1903, se je v minulih dneh okrepil z novim igralcem. To je postal 25-letni Liridon Osmanaj iz Maribora. Gre za igralca s prvoligaškimi izkušnjami in svoj čas tudi najboljšega strelca slovenske mladinske nogometne lige.
“Zaenkrat sem z začetkom pri Nafti 1903 zelo zadovoljen. Soigralci so me dobro sprejeli,” uvodoma pove 25-letni Liridon, ki pravi, da lendavsko Nafto 1903 pozna že od prej in da ve, kaj tukaj nogomet pomeni. “V novem klubu bi se rad predstavil v čim boljši luči in dal bom vse od sebe. Prvi vtisi so pozitivni,” pove Liridon. 

25-letnik je bil v pogovorih tudi s še nekaterimi drugimi nogometnimi klubi, a kot pravi, se je za Nafto 1903 odločil zaradi danih najboljših pogojev in zaradi korektnosti vodstva. “Vse je potekalo precej hitro. Hitro smo našli skupni jezik. Glede na to, da je v klubu novo vodstvo, ki ima visoke ambicije, me je to najbolj pritegnilo.”

“Eno srečanje sem že odigral, to je bil minuli prijateljski obračun proti Nagykanizsi. Glede na cilje Nafte 1903 … ti so jasni vsem, ne samo meni, temveč tudi ostalim igralcem.” Že kmalu pa se bo v lendavskem športnem parku odvil Pomurski derbi z NŠ Muro. “Vem kaj pomeni ta derbi in tudi to je en izmed razlogov da sem izbral Nafto 1903. Seveda pa bomo šli iz tekme v tekmo,” pove Liridon.

Liridon Osmanaj je nogomet preigraval tako v slovenskih kakor tudi v tujih nogometnih klubih. Izpostavil je Domžale, Poljsko in Albanijo. Na zadnje je svoje izkušnje pilil v Katarju. Pred Nafto 1903 so še sicer trije prijateljski obračuni. Že v nedeljo se moro-beli odpravljajo v Odrance. Srečanje bo ob 18.00 uri. Za tem sledi še srečanje Kaposvár – Nafta 1903 in Nafta 1903 – Kaposvár.