Letovanje v Baški: Na voljo še kar nekaj prostih mest

Tudi letos so se v Društvu za napredek kulture Lendava odločili, da sledijo tradiciji zdravstvenega letovanja in tudi letos organizirajo in omogočijo letovanje otrokom UE Lendava. O tem, da letovanje letos bo smo sicer že poročali, a se organizatorji letovanja srečujejo z upadom zanimanja.
Po tem, ko so vsako leto bila vsa prosta mesta za letovanje v otrokom priljubljeno Baško zasedena v izjemno hitrem času, pa letos ne gre trditi enako. Kljub temu, da je od prve objave razpisa preteklo že kar nekaj časa, običajno je v tem času bilo že izjemno težko najti kakšno prosto mesto, je letos povsem drugače, zapolnjenih je bojda zgolj polovica mest. Organizatorji to dejstvo pripisujejo koronavirusu, saj se starši bojijo, da se otroci domov ne bi vrnili okuženi. Žal je tudi to ena izmed posledic trenutne situacije, ki nas spremlja že skorajda leto in pol.

“Lahko povemo, da bodo otroci v mehurčkih, ter da bodo izolirani od drugih počitnikarjev, v počitniškem domu pa so tako ali tako stran od mestnega vrveža in ne bodo v stikih z drugimi skupinami. Trenutno res živimo v času, ki je poln negotovosti, saj se situacija povezana s COVID-19 spreminja skoraj dnevno. Otroke bomo vsekakor obvarovali in delali tako, kot veleva stroka. Da bo letovanje varno in sproščeno, smo se odločili, da bodo starši k prijavnici morali priložiti negativen HAGT test,” je dejala Rimonda Požgai Vöröš, koordinatorka.

“Letos potujemo kot zadnja izmena v časovnem obdobju od 10. – 20. 08. 2021. Da so otroški spomini na letovanje neprecenljivi – so nas prepričale izmene, ki so se z nasmehi in morsko obarvanimi vtisi iz letovanja v Baški že vrnile (ali trenutno počitnikujejo). Zdravstveno letovanje otrok je organizirano na osnovi razpisa Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije,” je še izpostavila koordinatorka.

Trenutno je prijavljenih 50 otrok in njim zagotovljeni voditelji ter medicinsko osebje. Kapaciteta počitniškega doma v Baški je 112 otrok, “tako, da vabimo vse tiste, ki se še niso prijavili in imajo željo, da to storijo. Hkrati vabimo tudi tiste, ki jih veseli delo z otroki, bi radi podkrepili svoje vodstvene kompetence, pedagoško znanje in bili del otrokovih spominov na letovanje, da se prijavijo za voditelja. Leta in izkušnje niso pomembne,” je še dejala Rimonda Požgai Vöröš.

Letošnje letovanje otrok, se bo za UE Lendava izvedlo od 10.8-2021 – 20.8.2021:

  • Ekonomska cena znaša 385,00 €
  • ZZZS otrokom z napotnico sofinancira 277,70€
  • Prispevek staršev: 107,30 €
  • Kontakt: +386 40 566 419 ali dnkdrustvo@gmail.com