Letovanja otrok v priljubljeno Baško vendarle ne bo

Že pred dnevi smo poročali o tem, da se bo okoli 600 pomurskih otrok tudi letos udeležilo tradicionalnih desetdnevnih počitnic v počitniškem domu v baški na otoku Krku, a se to kot kaže vendarle ne bo zgodilo. Društvo prijateljev mladine Murska Sobota je namreč zaradi novih izbruhov koronavirusa počitnice ob morju odpovedalo.
Že pred dnevi smo poročali o tem, da se bo okoli 600 pomurskih otrok tudi letos udeležilo tradicionalnih desetdnevnih počitnic v počitniškem domu v baški na otoku Krku, kjer bi ZZZS prispeval po 277,70 evrov za vsakega otroka. Letovanje, skupaj s prevozom, organizacijo, vodenjem in vsem kar sodi zraven stane sicer 375 evrov, kar pomeni, da bi morali starši ali sponzorji primakniti po 97,30 evra po otroku. Žal pa so otroci, ki so se že veselili prijetnega počitnikovanja na Krku, sedaj zelo razočarani, a v trenutni situaciji je odločitev o odpovedi omenjenih letovanj najbolj realna in tudi pričakovana. Društvo prijateljev mladine Murska Sobota, je skupaj s sorodnimi društvi iz Gornje Radgone, Lendave in Ljutomera, zaradi slabšanja epidemiološke slike na Hrvaškem odpovedalo letošnje zdravstveno letovanje otrok in šolarjev.

Kot so zapisali na družbenem omrežju Društva prijateljev mladine Murska Sobota, so takšno odločitev sprejeli, ker ob tako velikih skupinah otrok in aktivnostih ne morejo v popolnosti upoštevati priporočil in navodil slovenskih in hrvaških zdravstvenih organov o zmanjševanju tveganja za prenos okužbe. In potem, ko je bilo tudi za letošnje leto načrtovano in že pripravljeno zdravstveno letovanje otrok in šolarjev v Otroškem počitniškem domu v Baški na otoku Krku, je zaradi ponovnih izbruhov koronavirusa in vse slabše epidemiološke situacije sedaj dokončno odpovedano.

Društva prijateljev mladine iz Pomurja so z zbiranjem prijav (s potrdilom zdravnika) sicer pričeli 8. junija, kapacitete pa so se zapolnile precej hitro, saj je zanimanje za letovanje vsako leto izjemno veliko. Menda so razmišljali tudi o aktiviranju čakalne liste za zapoznele prijave. Sedaj pa so, ob odpovedi letovanja starše, ki so že poravnali svoj prispevek, obvestili, da bodo celoten znesek povrnili na njihov račun.