Letošnja Srebrna žogica se bo odvijala med 20. in 22. aprilom

Letos bo BK Mladost Lendava že 13. zapored organiziral Srebrno žogico Lendave, termin tekmovanja pa je med 20. in 22. aprilom. Glede na število udeležencev, ki se bodo tega močnega turnirja udeležili iz Slovenije in tujine, se bo turnir odvil v dvorani DSŠ Lendava, po potrebi pa tudi v dvorani DOŠ I Lendava.
Pred trinajstimi leti so v lendavskem badmintonskem klubu Mladost pričeli z izvajanjem močnega in znanega turnirja “Srebrna žogica Lendave.” Letos se bo omenjeni turnir odvijal med 21. in 23. aprilom, v dvorani dvojezične srednje šole in po potrebi v veliki telovadnici dvojezične osnovne šole 1. Mednarodno mladinsko tekmovanje bo tako kot že nekaj let potekalo v disciplinah posamično in dvojicah v starostnih kategorijah U11, U13, U15 in U19.

Organizatorji bodo najverjetneje tudi letos poslali vabila klubom iz  Avstrije, Češke, Slovaške, Madžarske, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Ukrajine in Italije, pri tem pa bodo, kot to ponavljajo vsako leto, kar najbolje poskušali poskrbeti za promocijo Lendave. Tekmovanja se sicer vsako leto udeleži med 130 in 170 igralci.

Dvakratna zmaga proti ekipi BK Medvode mladi

Pred dnevi je bil v Mirni odigran prvi krog Slovenske badmintosnke lige, na katerem je sodelovala ekipa BK Mladosti v sestavi Anel Hac Györköš, Maša Doler, Nika Bedič, Kaja Škrban, David Gabor, Luka Gavrilović in Peter Paller. Lendavska ekipa je bila enkrat uspešna, in sicer je premagala ekipo BK Medvode mladi s 3:2, dvakrat pa je izgubila; proti BK Konex in BK Brežice (2:3).

2. termin slovenske badmintonske lige je na sporedu 24.3.2018, nato sledi še majski termin 5.5.2018.