Letošnja Srebrna žogica Lendave med 21. in 23. aprilom

Letos bo BK Mladost Lendava že 12. zapored organiziral Srebrno žogico Lendave, termin tekmovanja pa je med 21. in 23. aprilom. Glede na število udeležencev, ki se bodo tega močnega turnirja udeležili iz Slovenije in tujine, se bo turnir odvil v dvorani DSŠ Lendava, po potrebi pa tudi v dvorani DOŠ I Lendava.

Pred dvanajstimi leti so v lendavskem badmintonskem klubu Mladost pričeli z izvajanjem močnega in znanega turnirja “Srebrna žogica Lendave.” Letos se bo omenjeni turnir odvijal med 21. in 23. aprilom, v dvorani dvojezične srednje šole in po potrebi v veliki telovadnici dvojezične osnovne šole 1. Mednarodno mladinsko tekmovanje bo tako kot že nekaj let potekalo v disciplinah posamično in dvojicah v starostnih kategorijah U11, U13, U15 in U19.

Organizatorji bodo najverjetneje tudi letos poslali vabila klubom iz  Avstrije, Češke, Slovaške, Madžarske, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Ukrajine in Italije, pri tem pa bodo, kot to ponavljajo vsako leto, kar najbolje poskušali poskrbeti za promocijo Lendave. Tekmovanja se sicer vsako leto udeleži med 130 in 170 igralci.

Bron za Niko in Sabino

Že sicer pa se je pred dnevi v Medvodah odvilo državno prvenstvo za posameznike in dvojice in sicer že 60. zapovrstjo. Lendavski klub sta zastopali dekleti; Nika Koncut in Sabina Magyar, ki sta v ženskih dvojicah osvojili bronasto kolajno, potem ko sta v tekmi za polfinale izgubili proti Nastji Stovanje in Emi Cizelj (obe BK Mirna) na 14 in 15. Naslov državnih prvakinj je pripadel sestrama Šalehar.

DSC_6481[1]