Leto 2019 bo pestro tudi za Speedway team Lendava

Lahko bi rekli, da se bo v letu, ki je pred nami, nekoliko prebudil tudi Speedway team Lendava. Na petišovskem ovalu bomo lahko letos spremljali kar tri kakovostne dirke, lendavski spidvejisti pa se bodo med drugim udeleževali tudi dirk na drugih stezah. Lendavo bodo letos, po res dolgem času, zastopali trije, morda celo štirje vozniki.
Speedway team Lendava je v decembru 2018 obeležil 40. obletnico obstoja in delovanja. Začetki tega atraktivnega, adrenalinskega moto športa segajo v leto 1978, ko je skupina zanesenjakov na čelu z direktorjem takratnega Gorenje-Varstroja, g. Ketlerja, ustanovila AMD Gorenje-Varstroj Lendava. Za društvom so pestri pa tudi manj pestri ter bolj ali manj zanimivi trenutki. Čeprav je zanimanje za ta šport danes v upadu, pa se je vodstvo lendavskega Speedway teama kot kaže odločilo, da je čas, da znova zavihajo rokave.

Državno prvenstvo posameznikov se bo v Petišovcih odvilo kot druga dirka v letu 2019. Ta bo, kot je zavedeno na koledarju tekmovanj avto-moto športa pri AMZS, potekala 13. julija, ura dirke pa še ni določena. To bo sicer tretja dirka na koledarju zapovrstjo. Prva se bo odvila v Krškem, druga v Ljubljani, obe dirki pa bosta na sporedu v aprilu. Za tem sledi izjemno zanimiva dirka, pokalno prvenstvo klubov. Ta bo kot prva dirka v Petišovcih na sporedu 10. maja. Nasprotniki Lendavčanov bodo Ljubljančani. Lendavčani se za tem, že naslednji dan odpravljajo v Ljubljano kjer bodo v povratni tekmi branili barve Lendave.

Naslednja dirka bo na petišovskem ovalu na sporedu 17. avgusta. V goste prihajajo spidvejisti iz Krškega. 12. oktobra sledi povratna dirka v Krškem.

Speedway team Lendava bodo sicer letos zagotovo zastopali trije vozniki. Na petišovski oval se vrača Dalibor Bot, vozil bo tudi Tim Gal, barve Lendave pa bo zastopal tudi Dario Vugrinec iz sosednje Hrvaške, natančneje iz Ludbrega. Barve Lendavčanov bo najverjetneje zastopal tudi Madžar, Roland Benkő, a je ta še v fazi dogovorov. Vodstvo speedway teama Lendava je, kot kaže, uspešno izkoristilo bližino državne meje iz obeh strani.