Lepi uspehi treh selekcij lendavskih odbojkaric v minulem vikendu

Lendavske odbojkarice so minuli vikend znova pokazale da se v Lendavi igra kakovostna odbojka. Zmage so zabeležile tri selekcije in sicer najmlajše odbojkarice, članice ter starejše deklice. Poglejmo podrobneje …
Novi dve točki starejših deklic v A ligi

Na drugem turnirju starejših deklic A lige se je ekipa Muranie Lendava minulo nedeljo pomerila z ekipo ŽOK Sobota A in Nova KBM Branik I ter si z zmago proti Sobočankam priigrala novi dve točki.

Uspešen odbojkarski vikend za ekipe OK Lendava so sklenile starejše deklice, ki so se v Murski Soboti najprej pomerile z ekipo ŽOK Sobota A in slavile z 2:1, na drugi tekmi turnirja pa so morale priznati premoč lanskoletnih državnih prvakinj iz Maribora.

“Vsi smo lahko zelo zadovoljni s predstavo naše ekipe. To je čudovita in absolutno zaslužena zmaga. Igrali smo precej bolje kot nasprotnice in tako premagali ekipo Murske Sobote. Še posebej sem zadovoljen, ker je to bilo na njihovem terenu in v A ligi državnega prvenstva. To je bila ena naših najboljših predstav doslej. Niti v enem trenutku dekleta niso pozabile na naloge, ki smo si jih zadali pred pričetkom tekme. V tem pogledu smo precej napredovali od prejšnje tekme, česar sem res zelo vesel. Danes so deklice pokazale veliko mero zrelosti, ves čas smo imeli nadzor nad tekmo, nasprotnik pa ni našel načina, kako bi nas ogrozil. Precej smo napredovali, dobro smo analizirali nasprotnika in naredili vse, da naredimo pozitiven rezultat. Žal mi je izgubljenega niza, h kateremu niso toliko prispevale igralke kot pa zunanji faktorji, na katere ne moremo vplivati. Tekma proti Mariborčankam je bila psihološko in fizično prezahtevna za našo mlado ekipo in po naporni prvi tekmi za boljši rezultat ni bilo več dovolj dinamita in energije. Nismo mogli parirati močnim nasprotnicam. To tekmo smo tudi vzeli kot izkušnjo in kot smer za vse nas. Čestitam vsem, mojim deklicam pa res veliki BRAVO,” je po turnirju povedal trener Spasoje Todorović.

ŽOK Sobota A – Murania Lendava, 1:2
Murania Lendava – Nova KBM Branik I, 0:2

Zmaga članic na prvi tekmi v tem letu

Članska ekipa OK Lendava je minulo soboto odigrala svojo prvo tekmo v letošnjem letu in pred domačo publiko premagala ekipo Korvolley-Kostmann iz Slovenj Gradca.

Po bolj zadržanem začetku so odbojkarice Muranie Lendava zaigrale bolj odločno, predvsem v napadu, na koncu slavile s 3:1 v nizih in si priigrale novi tri točke.

Trener Spasoje Todorović: “Ves prvi niz je bil izenačen in ga kljub temu, da smo bili motivirani, ni uspelo zaključiti v našo korist; igra na igrišču nekako ni stekla. Po takem nizu smo bili še bolj motivirani in borbeni, vzdušje v ekipi je bilo odlično in začeli smo igrati bolj sproščeno. Vse tri nize smo rutinirano nadzorovali potek tekme in se tako nasprotnicam iz Slovenj Gradca revanširali za poraz na prejšnji tekmi. Nisem srečen zaradi izgubljenega niza, ampak sem vseeno ponosen na svoje igralke. Zasluženo smo zmagali in se veselili skupaj z našimi navijači, ki nam vedno dajo dodaten zagon.”

Veseli smo, da se je ekipi pridružila podajalka Zoja Vöröš, ki je v soboto s članicami odigrala svojo prvo tekmo v dresu OK Lendava.

Tudi najmlajše odbojkarice tekmovalno sezono začele z zmago

Minulo soboto so najmlajše odbojkarice OK Lendava začele s tekmovanjem v državnem prvenstvu in si z zmago na prvi tekmi proti ekipi ŽOK Sobota zagotovile nadaljnje tekmovanje v veji zmagovalcev.

Ekipa Muranie Lendava se je na turnirju v prvem krogu tekmovanja najprej pomerila z Sobočankami in zmagala z rezultatom 2:1, na drugi tekmi so slavile Ljutomerčanke, prav tako z rezultatom 2:1. Prvi dve ekipi turnirja bosta drugi krog tekmovanja nadaljevali v veji zmagovalcev. Ekipa mini odbojke je letos zares mlada, saj je za večino igralk bila to prva tekmovalna izkušnja. S pozitivnim pristopom in smehom na obrazu so začele in tudi končale svoj debi na odbojkarskem parketu.

Kapetanka ekipe Nea Maučec je bila prve zmage še posebej vesela: “Čestitke mojim soigralkam, res smo se zabavale in hvala trenerju, ki nas je vzpodbujal in poskrbel, da nas ni bilo preveč strah. Z malimi koraki bomo prišli do zastavljenih ciljev.”

“Mlado odbojkarsko srce naših odbojkaric je bilo minulo soboto veliko kot Triglav, moj ponos in zadovoljstvo pa še trikrat večja. Res moram pohvaliti vse igralke in se zahvaliti vsem za podporo našim mini deklicam, ki so danes igrale prvič. Igrale so zavzeto, se ob tem zabavale in uživale z nasmehom. To je cilj mini odbojke; da se igramo in uživamo. Premagali smo favoritinje, ekipo ŽOK Sobota; Ljutomerčankam pa smo danes morali priznati premoč. Tekme so bile izenačene, otroške, tudi nekaj treme je bilo prisotne, a so moje deklice vseeno igrale izvrstno in mislim, da smo s tako mlado ekipo bili pozitivno presenečenje turnirja,” je bil zadovoljen tudi trener Spasoje Todorović.

ŽOK Sobota – Murania Lendava, 1:2 (26:28, 25:16, 20:25)
Murania Lendava – ŽOK Ljutomer, 1:2 (18:25, 12:25, 25:05)