Leo klub Lendava: Z vašo pomočjo obdarili 35 otrok in nabavili hrano za eno družino

Leo klub Lendava za božič že tradicionalno (10 let) obdaruje več kot 50 otrok iz socialno ogroženih družin z območja upravne enote Lendava. Seznam otrok uredijo v sodelovanju s Centrom za socialno delo Lendava. Ker Leo klub Lendava letos zaradi ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa ni mogel izpeljati svojih tradicionalnih decembrskih prireditev, so člani s pomočjo donatorjev obdarili 35 otrok in nabavili hrano za eno družino.
“Epidemija COVID-19 je ohromila vsa področja naših življenj. Stvari, ki so še pred letom dni bile samoumevne, nam danes predstavljajo velike izzive. Te težave pa so veliko bolj izrazite pri delovanju dobrodelnih društev, ki od države, občin oziroma iz drugih javnih virov ne prejemajo finančnih sredstev za izpolnjevanje njihovega primarnega poslanstva – olajševanja vsakdana socialno ogroženih družin. Zato ta sredstva prejemajo preko dobrodelnih donacij, tako od posameznikov kot od raznih ustanov,” so dejali pri Leo klubu Lendava.

Leo Klub Lendava je v začetku novembra pričel z zbiranjem sredstev za božično obdarovanje otrok iz socialno ogroženih družin, ki so ga želeli izvesti tudi letos. “Starši teh otrok takšne akcije letos zaradi vseh omejitev, težkih razmer, čakanja na delo in povečanja brezposelnosti potrebujejo bolj kot kadarkoli, če želijo svoje otroke v času praznikov obdariti in s tem vsaj za trenutek pozabiti na vse težave, ki trenutno pestijo naš vsakdan,” so zapisali.

Z veseljem so na božični dan sporočili, da so na podlagi te akcije, katero smo objavili tudi na našem spletnem portalu, obdarili 35 otrok in priskrbeli hrano za eno družino, ki se je na njih obrnila v stiski. “Pri tem bi se radi najprej zahvalili Centru za socialno delo Lendava, ki so poskrbeli za seznam otrok in letos z namenom omejevanja stikov izjemoma prevzeli predajo večine daril družinam. Prav tako gre velika zahvala Lions-om, Ljudski univerzi, vsem podjetjem, društvom, klubom in občini Turnišče, ki so z donacijami omogočili, da smo lahko obdarovanje sploh izvedli. Nazadnje pa hvala tudi vsem posameznikom, ki ste nas z donacijami, spodbudnimi besedami in motivacijo podpirali pri našem delu tudi letos. Upamo, da bomo lahko v prihodnjem letu vrnili uslugo z dogodki, ki so vam do sedaj prinašali veselje in zabavo,” so zaključili pri Leo klubu Lendava.