Lendavsko podjetje Varis Top bo za pokopališče v Odrancih izdelal 126 žarnih lin

Lendavsko podjetje Varis Top, ki je sicer hčerinsko podjetje uspešne matične družbe Varis Lendava in se pretežno ukvarja s proizvodnjo skate parkov, pump-track stez in radiatorjev, bo poskrbelo za proizvodnjo 126 žarnih lin, ki bodo postavljene na pokopališču v Odrancih.
Na portalu javnih naročil je odranska občina 20. septembra oddala naročilo male vrednosti in sicer gradnja mest za žare na pokopališču v Odrancih. 8. oktobra je Občina zaključila postopek javnega razpisa za omenjeno investicijo, za izvajalca del pa so v Odrancih izbrali lendavsko podjetje Varis Top, sicer hčerinsko podjetje družbe Varis Lendava.

V objektu, ki bo proizveden v Lendavi, bo prostora za 126 žar, mere posamezne žarne line pa bodo znašale 60×60 centimetrov. Naložba bo izvedena na pokopališču v Odrancih, ki prostora za žare še nima. Je pa lendavski Varis Top za svojega kooperanta izbral odransko Gradbeno podjetje Smej d.o.o., ki bo poskrbelo za izvedbo vseh ostalih gradbenih del.

Objekt za žare bo montažne izvedbe, saj bodo slednjega v kosih proizvedli v Lendavi in ga na cilju prav tako v kosih namestili na pripravljene temelje. Vrednost investicije je ocenjena na okrog 120.000 evrov, pogodba s podjetjem Varis Top pa bo sklenjena v višini 98.782 EUR + DDV. Investicija bo v celoti financirana iz občinskega proračuna.

Naložba bo končana predvidoma, do konca letošnjega leta, v kolikor bodo vremenske razmere to dopuščale.