Lendavsko podjetje Artex ponovno na največjem logističnem sejmu “Logimat”

Uspešno podjetje Artex d.o.o., tovarna skladiščne opreme iz Lendave se je tudi letošnje leto mudilo na največjem logističnem sejmu “Logimat” v Stuttgartu v Nemčiji.
Podjetje Artex, tovarna skladiščne opreme iz Lendave je bilo ponovno prisotno na največjem logističnem sejmu “Logimat” v Stuttgartu. Predstavili so njihove proizvode in rešitve s paletnimi, poličnimi in konzolnimi regali. Predstavili so pa tudi novost, in sicer sistem z izvlečnimi policami, ki je plod lastnega razvoja. Sistem izvlečnih polic ima nosilnosti od 150 kg – 1000 kg/polico in se lahko vgradi v sistem regalne konstrukcije Megarack. Uporablja se predvsem za skladiščenje orodij v proizvodnji ob delovnem mestu. Prednost je v hitrejši in lažji manipulaciji ter boljši organizaciji delovnih postopkov.

Podjetje Artex zaposluje 50 ljudi in je lani obeležilo 25 obletnico delovanja. V lanskem letu je ustanovilo hčerinsko podjetje Linox Solution d.o.o.,ki se ukvarja z nerjavnimi izdelki kot so rezervoarji, tlačne posode in razne konstrukcije iz nerjavnega jekla. Podjetje Artex je konec lanskega leta še dodatno moderniziralo proizvodnjo z nakupom sodobnega varilnega robota, ki je že drugi pri njih. V letošnjem letu imajo v načrtih še dodatno investiranje v proizvodno tehnologijo in širitev na nove trge.