Lendavsko javno podjetje Eko-Park včeraj prejelo novo sodobno smetarsko vozilo ter ob tem predstavilo tudi nov slogan

Lendavsko komunalno podjetje Eko-Park je od včerajšnjega dne bogatejše za novo smetarsko vozilo, ki ga v podjetju nujno potrebujejo, ob tem pa so predstavili tudi nov slogan, ki se glasi: “Z varovanjem okolja v čisto prihodnost.” Vrednost vozila znaša 136.000 evrov (brez DDV), nabava novega pa je bila nujno potrebna, saj se je prejšnji ogromno kvaril.
Podjetje Eko-Park iz Lendave je 29. julija letos na portalu javnih naročil objavilo javni razpis za nabavo novega smetarskega vozila. Na omenjeno javno naročilo se je odzval zgolj en ponudnik, to je podjetje TEHNIX d.o.o. iz Donjega Kraljevca (Hrvaška). Omenjeni ponudnik je vozilo dobavil po ceni 136.000,00 evrov (brez DDV). Gre za vozilo s podvozjem Mercedez-Benz Arocs, masa vozila znaša 5.500 kilogramov, vozilo ima 200 kW motor in 8-stopenjski avtomatski menjalnik. Vozilo je med drugim opremljeno s kamerami za snemanje zbiranja odpadkov.

Nakup komunalnega vozila za zbiranje in odvoz odpadkov z zmogljivostjo 14 kubičnih metrov je potrdil Občinske svet Občine Lendava ter nadzorni svet in svet družbenic podjetja Eko park. Podjetje Tehnix, ki razvija in proizvaja specializirana komunalna vozila, je bilo izbrano na podlagi postopka javnega naročila in bo v skladu s podpisano pogodbo vozilo dobavilo v roku treh mesecev. V javnem podjetju Eko park so se odločili, da bodo posodobljen vozni parka komunalnih vozil opremili tudi z novo celostno grafično podobo. Slogan, s katerim bodo v prihodnje opozarjali na varovanje narave se glasi “Z varovanjem okolja v čisto prihodnost.”

FOTO: Občina Lendava